JÍDLO DO KEMPU

Do odjezdu zbývá sice ještě dost dní, ale vzhledem ke školním, školkovým a kroužkovým akcím v závěru školního roku, odmítám dělat vše na poslední chvíli. Stačí, že budu na poslední chvíli vyzvedávat 3 nové cestovní pasy. V této chvíli už mám připravenou základní cestovní spíž. Obsahuje 10 hlavních jídel, které můžeme mít na stole během 20ti minut. Vše je uloženo v 1 Ikea plastové krabici.

O našem letošním dobrodružství se můžete dočíst tady. Bude trvat 16 dní a určitě budeme jíst i v restauracích. Vůbec si nejsem jista, jak to všechno vlastně bude a co se nakonec ukáže jako pro nás nejlepší varianta. Každopádně rezerva v podobě malé spíže se v případě neustále hladových dětí bude určitě hodit.

SNÍDANĚ

Snídaně si budeme připravovat sami – jestli něco letos opravdu na dovolené nechci, tak je to odchod celé rodiny někam na snídani. Jedině, že bychom mohli jít v pyžamu.  🙂 Každé ráno vstávat a v určenou dobu docházet na snídani by pro mě v této chvíli bylo za trest. Od začátku druhého pololetí se těším, že na prázdninách se nebudeme řídit rozvrhem dne….. chci si u kávy v klidu přečíst knížku, nechci usměrňovat děti. Ráno mám pomalý rozjezd 🙂

Ano, mohla bych je zabavit stovkou her u stolu, ale to už děláme při cestě v autě. K mému štěstí mi bude stačit, když je pak s kávou v křesle budu přes knížku pozorovat – oni si svoji zábavu u jezera najdou sami. Stejně jako loni na dovolené na Hvaru.

A co všechno jsem sbalila?

1. kávu + skládací kávový filtr
2. oblíbené cereálie, kaše + trvanlivé mléko (rezerva), čerstvé budeme kupovat
3. čaj, čokoládu
4. grilovací misky na gril na míchaná vajíčka – vajíčka, slaninu budeme kupovat (ledničku nebereme)
5. 3 v 1 TEFAL (waflovač, toustovač a gril) – zapečené tousty na sladko i na slano, wafle (často používám i doma, bez problémů jej ovládají i starší děti).
6. pánev – další varianta na snídani – palačinky, lívance
7. GHÍ (pro mě velké překvapení, podle některých blogerek by mělo vydržet i bez lednice, uvidíme…nemáte někdo zkušenost?), marmeládu, javorový sirup.

Snídaně je pro nás důležitý záčátek prázdninového dne. Během školního roku společně snídáme jen o víkendech. Společná příprava je podle mě skvělý způsob, jak se naučit spolupracovat –  naše děti se to stále učí. Jsem si jista, že se budeme střídat a snídani pro celou rodinu rádi připraví i děti. Je strašně fajn je u toho pozorovat….nikam totiž nespěcháme.

OBĚD, VEČEŘE

Budeme hodně grilovat, ale pro případ nouze mám připravené hotové jídla z Hotovky.cz a LeGracie.cz. Obojí jsme měli v zimě na horách a spokojeni jsme byli všichni. V případě velkého hladu a malé trpělivosti dětí bude na výběr z tohoto menu:

1. Rýžové nudle s tuňákem, zeleninou a sýrem
2. Rajská omáčka, masové kuličky, rýže nebo těstoviny
3. Kuskus s tuňákem a zeleninou
4. Vepřové rizoto
5. Krůtí guláš
6. Svíčková na smetaně (velký hit u dětí), knedlíky opravdu nebudou:)
7. Boloňské směs a špagety
8. Krůtí směs + brambory
9. Polévky od LeGracie, ale taky i farmářské od Vitany (moje rezerva – pro chladnější dny)
10. Kuskus na sladko od LeGracie

Položky jako je rajská a svíčková moje děti můžou pořád, takže jsou na výběr 2x.

Velkým hitem v této chvíli jsou u nás doma rýžové nudle na jakýkoliv způsob. Je to taková moje pojistka, když se bude blížit konec cesty a výběr bude nejspíš menší.

Zásobu těstovin, rýže mám jen tak na dva tři obědy. Pak budeme muset nakoupit. První várku vezu sebou, protože se chci vyhnout nakupování hned v prvním kempu. Myslím, že zábavy se stavěním stanu budeme mít i tak dost. Řešit obchod už by bylo nad mé síly.

SVAČINY

Velké téma, které si zaslouží vlastní článek. Základ svačin už mám připravený. Něco málo od LeGracie, doplněno Ovocňákem a pak pár domácích svačinek, např. jahody, které se právě suší. Vše se musí vejít do 1 malé tašky. Zkusím sepsat ještě před odjezdem, neboť samotnou by mě zajímalo, zda to bude stačit. Jedna z nejčastějších otázek u nás doma – kdy už bude svačina nebo co bude na svačinu?

Jezdíte do kempu pravidelně? Máte už své vychytávky či oblíbené jídlo, které jde v kempu rychle a snadno připravit? Budu ráda, když se o své tipy podělíte v komentářích.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Vaření v kempu

2 thoughts on “JÍDLO DO KEMPU”

  1. Dobrý den, jsem moc ráda, že jsem narazila na Váš blog. Letos jedem poprvé stanovat, tak jsem se dozvěděla hodně věcí. Dovolenou v Chorvatsku příští rok budeme chtít si taky zarezervovat na základě Vašeho doporučení v Poreči 🙂 (nevíte odkdy probíhají rezervace online, mysleli jsme, že tam přejedeme už letos, ale termín, který by se nám hodil je obsazený)
    Ale hlavně proč Vám píšu. Uvažovala jsem taky nad jídlem z hotovky.cz, ale jak jsem četla na jejich stránkách tak píšou, že to je do 28 stupňů. Ledničku nebereme a v autě, či stanu bude určitě tepleji. Opravdu ta jídla vydržela?
    Děkuji moc Věra

    Reply
    • Zdravím, rezervace v Poreči netuším, ale jeli jsme v polovině června a určitě jsme rezervovali někdy v květnu. Hotovky.cz jsem brala do Švýcarska, v tom nejteplejším kempu na jihu, kde už bylo horko jsme si pronajali malou lednici. Do Chorvatska jsem je letos ani nebrala, výběr potravin v kempu byl sice omezený, ale dalo se uvařit rychle i bez hotovek. V blízkosti našeho místa byl i veřejný gril (udržovaný, uklizený). V centrální části kempu je restaurace, bufet i pizzerie i prodejna čerstvých ryb. Já jsem s nákupem byla omezena jen na kemp (byla jsem tam sama s dětmi), ale už kousek za kempem (pěšky i autem) jsou potraviny, i větší ovoce-zelenina. Ale mě to za tu “procházku” s třemi dětmi nestálo a samotné je nechat u vody nemůžu.

      Reply

Leave a Comment