VÁNOČNÍ KNIHY

Seznam vánočních knih pro děti jsem zveřejnila na blogu už loni. Letos přidám jen dvě, jsou to ty nejkrásnější letošní novinky. První je příběh odehrávající se během vánočních svátků, druhá naopak srozumitelnou formou dětem přibližuje vánoční zvyky a tradice. Máte-li doma alespoň jedno školkové dítě či malého školáka do 8 let, pojďte nahlédnout.

VÁNOČNÍ KNIHY PRO DĚTI

O prvním díle této knihy jsem už na blogu psala loni. Dvojku jsme přečetly během letošního roku a třetí díl právě vyšel. Nečetli jste 1 a 2? Nevadí, začít můžete i třetí knihou.

Mimi a Líza – Záhada vánočního světla

S dcerami jsem ji zatím nečetla. Jen jsem ji prolistovala a připravila si ji do našeho adventního košíku. Letos budeme mít adventní kalendář trochu jinak. Jediným adventním “úkolem” bude společně strávený čas, bez nutnosti plnit úkoly, bez plastových serepetiček, s přiměřeným množstvím čokolády a neomezeným přísunem doma sušeného ovoce a horkého čaje s medem. Stejně jako loni se na konci roku budeme snažit výrazně zpomalit.

Akční cena 227 Kč je na odkazu pod fotkou.

První dvě knihy jsou díky svým ilustracím kouzelné. Věřím, že ani kniha třetí nás svým příběhem nezklame.

Mimi vidí svět rukama a ušima, a trochu dokonce i nosem a jazykem. Je totiž nevidomá. Spolu se svou nejlepší kamarádkou Lízou už navštívily mnoho fantastických světů plných zábavy, ale i záhad. Teď konečně přišly Vánoce. Mimi a Líza spolu se sousedy zdobí nádherný, velikánský stromeček. Ale žárovky na něm nějak nechtějí svítit. Kam zmizelo to kouzelné vánoční světlo? Uteklo? Nebo ho někdo ukradl? Nemá v tom prsty podezřelý soused Viliam, který se s nikým nekamarádí? Odpověď se skrývá v minulosti, kdy byli sousedé ještě malými dětmi. Mimi a Líza se tedy vydají na dobrodružnou cestu časem, aby vrátily Vánocům jejich čarovné světlo.

V předcházejících dílech nadchly moje dcery nejen krásné ilustrace, ale i samotný příběh.

Jsem si jista, že se bude líbit. Co myslíte?

Druhá kniha je u nás doma určená především pro nejmladší. Školáci se přidají jen v některých jim méně známých kapitolách. Starší dceru navíc zaujala závěrečná část knihy, která obsahuje tipy na vánoční tvoření. Seznam věcí na sušenky pro ptáčky už má připravený.

Stejně jako Záhada vánočního světla i tato kniha je krásně ilustrovaná, což je pro obě moje dcery velmi důležitá podmínka pro otevření knihy.

KOUZELNÉ VÁNOCE – VÁNOČNÍ ZVYKY A KOLEDY
Více info přímo u nakladatelství, odkaz pod titulkou.

Kniha obsahuje veškeré informace o vánocích, tak jak je známe v naší zemi. Obsahuje nejen přehled vánočních tradic a zvyků, ale také 10 nejznámějších koled.

Celostránkové ilustrace moje předškolačka vysloveně vyhledává.

Text je srozumitelný i školkáčkům i školákům. Všichni určitě uvítají zajímavé tipy pro vánoční tvoření na konci knihy. Mě zaujala kapitola vánoční rostliny, která v jiných knihách takhle podrobně popsána není.

V rámci adventu se právě nad touto knihou budeme potkávat pravidelně. Společné čtenářské večery, zvlášť když už nemusí číst jen dospělí, je u nás doma fungující způsob, jak opravdu zpomalit.

Kniha je mým velkým vánočním pomocníkem. Moje vypravěčské schopnosti a paměť jsou poměrně omezené.

Bližší info o této vánoční knize pro děti najdete na stránkách nakladatelství Pierot. V jeho nabídce najdete především vzdělávací tituly, potřebujete-li s dětmi procvičit český jazyk či matematiku mrkněte i na jejich PROCVIČOVÁNÍ ONLINE pro 2. až 5. ročník. Online testy jsou dostupné zdarma.

TIP NA VÁNOČNÍ FILM PRO DĚTI

Konečně film, na který se nebudu bát vzít předškolačku. Ona by do kina chtěla, jen my jsme zatím nenašli film, který by nás letos přesvědčil o nutnosti návštěvy kina. Film Záhada vánočního světla je v kinech od 6. 12. 2018. Jen si nejsem jista, zda před nebo po přečtení knihy. Obojí má svoje výhody i nevýhody. Co myslíte?

N E P Ř E H L É D N Ě T E 

http://3dmamablog.cz/2017/11/13/vanocni-knihy-pro-deti/

http://3dmamablog.cz/2018/11/18/pro-kluky-i-holky-9-13-let/

http://3dmamablog.cz/2018/10/17/darek-pro-celou-rodinu/

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Leave a Comment