ENCYKLOPEDIE PRO ŠKOLÁKY

Vybíráte encyklopedii pro děti na téma vesmír či planeta Země? Pojďte nahlédnout na novinky z nakladatelství Omega. Jsou přehledné a srozumitelné i pro mladší školáky. Díky knihkupectví Knihy Dobrovský můžete jednu z nich v inspiromatu na blogu získat. Pojďte nahlédnout.

ENCYKLOPEDIE PRO DĚTI

Určitě se shodneme, že přehlednost a grafické zpracování textu je stejně důležité jako samotná srozumitelnost textu. Chybějící podrobnější informace je dnes možné kdykoliv dohledat na internetu, ale pokud děti ihned v prvním seznámení zahltíme rozsáhlým a nepřehledným textem, řadu z nich velmi rychle odradíme. Novinky z nakladatelství Omega splňují moje očekávání od encyklopedie pro děti a věřím, že se mým dětem budou líbit.

19 kapitol = 19 dvoustran

CÍL MISE: VESMÍR

Jak už nadpis napovídá, tahle encyklopedie shrnuje základní fakta na téma Vesmír. Srozumitelně vysvětluje pojmy jako je galaxie, mléčná dráha, hvězdy, černé díry, slunce a sluneční soustava, světlo, asteroidy, komety a meteoroidy, apod.

Součástí knihy je i velký plakát, severní i jižní polokoule u nás doma určitě poputuje na zeď.

Plakát je oboustranný.

Ze stejné edice je i kniha na téma Planeta Země.

CÍL MISE: PLANETA ZEMĚ

Stejně jako předchozí kniha i tato obsahuje 19 dvojstran, tj. 19 kapitol. Na každé dvojstranně přehledně shrnuje základní fakta například na téma: Oceány a kontinenty, Navigace, Póly, Rovník, Atmosféra, Počasí, Podnebí, Ekosystémy, Biomy, Voda, Pobřeží a řadu dalších zajímavých pojmů souvisejících s naší planetou.

Obě knihy obsahují základní úvod na dané téma. Zejména mladším školákům usnadní úvodní seznámení. Celostránkové ilustrace jsou nepostradatelným doplňkem textu, který je přehledně zpracován v rámečcích.

Starším školákům mohou tyto informace posloužit jako osnova při psaní referátu.

Bližší info včetně ceny najdete na odkazu pod titulní stránkou.

Díky knihkupectví Dobrovský mám obě knihy i pro Vás.

INSPIROMAT PRO ŽIVOT S DĚTMI

Sdílejte svůj tip na cokoliv pro děti! Co právě teď čtete společně s dětmi? Co čtou Vaši školáci? Jaké překvapení plánujete pro děti? Chystáte se do kina či divadla?  Plánujete výlet? Na co se těšíte v následujících týdnech? Inspirujme se navzájem.

Pro jakoukoliv darovačku na blogu bude platit tato stejná otázka – hledáte-li zajímavé tipy pro rodiny s dětmi (napříč ČR) nakoukněte na komentáře k článkům v kategorii INSPIROMAT.

Náhodný generátor čísel vylosuje 2 komentáře, jehož autorky vyhrají jednu z těchto knih. Zasílací adresa musí být v ČR.

N E Z A P O M E Ň T E ❤ 

Současně být fanouškem FB profilu 3dmamablog nebo sledovat můj profil na IG @3dmamablog

Kdo soutěž nasdílí na FB či IG, bude do losování zapojený dvakrát, stejně tak se zdvojnásobí šance, pokud zmíníte kamarádku, kterou by soutěž mohla zajímat.

Své tipy můžete sdílet i fotkou na IG, nezapomeňte přidat @3dmamablog.cz

Soutěž bude probíhat od 5. 11. 2018 do 15. 11. 2018 do 22,00 hod. Vylosované jména 2 výherkyň zveřejním v komentáři tohoto článku 16. 11. 2018.

24 thoughts on “ENCYKLOPEDIE PRO ŠKOLÁKY”

  1. Manžel s dětmi čte Drakobijce a nejstarší (11let) čte myslím 5.dil Harnicaroveho učně- tak než dočte všech 12 dílů bude nepoužitelná doma… Michaela

    Reply
  2. Dobrovský má nejen skvělé knihy, ale i společenské hry. Jelikož brzy nasněží a my budeme zase pozorovat ptáčky v krmítku, doporučila bych Expedice příroda: 50 našich ptáků, skvělé karty s kvízy, obrázky ptáčků a informacemi. Je to moc pěkně udělané.

    Reply
  3. Vesmír je u nás aktuální téma, takže plánujeme návštěvu planetária. Já osobně v něm snad nikdy nebyla, tak se těším snad víc, než děti. Jinak o víkendu se chystáme na akci Bauhausu a jejich Kids clubu, budeme vyrábět krmítka pro ptáčky. Minule jsme dělali dřevěné květináče a sázeli doubek. A z knížek teď čteme Martínkovu čítanku. Syn si jí sám vybral v knihovničce, je ještě po mým bráchovi. 🙂

    Reply
  4. My se moc těšíme na Vánoce, takže teď zrovna čteme knížku České vánoce Josefa Lady s krásnými příběhy, které pohladí po duši jak malé tak i velké a navíc s romantickými ilustacemi od tohoto malíře. Také se chystáme na Vánoční trhy do Plzně na náměstí, kde je vždy velká nabídka zboží, inspirace na dárky a pro děti starodávný kolotoč s koníčky, velký dřevěný betlém a živá zvířátka.

    Reply
  5. čteme s Vojtou Kuře Napipi od O.Sekory a moc ho baví, v knížce jsou i minikomixové příběhy, je to moc prima čtení o praštěném Kuřeti

    Reply
  6. momentálně dceru školačku zajímají dinosauři, takže čteme knihy o dinosaurech, případně Encyklopedii o zvířatech, syn miluje vlaky,, tak obrážíme nádraží, těším se na vánoce a na sníh, bude-li nějaký…na vánoce dostanou pár deskových her, tak pak budeme zase hrát nekonečně dlouho všechny hry….

    Reply
  7. Nejnověji jsme pořídili knížku Levou zadní, na kterou jsem tento týden zahlédla tip na IG. Zaujala mě tím, že jsou v ní dětskou formou vysvětleny různé idiomy, což se nám bude hodit, protože to slýcháme často.. “A proč se to tak říká?” Ale přinese ji až Ježíšek, takže knížka je zatím schovaná.
    Tento týden jsem s malou (3,5 roku) poprvé zašla do knihovny, takže teď budeme chodit pravidelně a nosit si domů zajímavé knížky 🙂 Zrovna knížky s tématikou Země jsou u nás oblíbené, nic o vesmíru zatím nemáme, ta by se hodila ;-))

    Reply
  8. Krásný den, u nás teď frčí knížka O autech, jedná se o knížku plnou krátkých pohádek o autech, každa pohádka je na 2-3stranky. Synovi se taky moc líbí kouzelné čtení od Albi a nejvíce si s ním vyhraje s knížkou hrave učení. Tu moc doporučuji, s ní si děti procvičí roční období, barvy, tvary, jak to chodí u lékaře, na cestě aj, prostě topka. A ještě milujeme snad všechny knihy od Svojtka, od těch pro nejen si jako minipedie až pro starší… Mějte se krásně ☀️☺️ Marie

    Reply
  9. U nás u staršího frčí encyklopedie Animálium, to je hit jak blázen a malý zatím jednoduchá tradiční leporela ještě po mě, z dob dávných 🙂 sleduji a sdílím na FB Petra Fer

    Reply
  10. Momentálně máme rozečtenou Kubula a Kuba Kubikula. Rádi si vymýšlím příběhy, respektive syn (6 let) vymýšlí a já zapisují. 🙂

    Reply
  11. Vnučka čte od Eduarda Petišky – Staré řecké báje a pověsti, potřebuje to umět do školy, budou psát písemku. Sleduji a sdílím na FB i IG

    Reply
  12. S vnučkou čteme Ferdu mravence a Hrubínův Špalíček. Chystáme se do muzea na výstavu o mamutech a na velkého slona a vycpaná zvířata.

    Reply
  13. Letos jsme se na fb skupince domluvily s dalšími 23 maminkami (celkem tedy 24), ze kazdá vyrobí/vykoupí nějaký malý dárek 24x stejný, koncem listopadu se sejdeme a proházíme si je abychom měly každá 24 různých dárečků, které použijeme do adventního kalendáře…:) Jsou tam nápaday jako: sada na výrobů strašidla, voskovky, malovaný kamínek pro štěstí, pexeso, hádanky, sádrové odlitky na dokreslení atd…:)… Moc se na to těším, bude to překvapení jak pro malého, tak i pro mne…:).. Jinak s malým teď čteme MAxipsa Fíka a já čtu Nekonečný příběh (už po 2.) a Anděl na velbloudu – Plzeňské pověsti. 🙂
    PS: Sdílím soutěž na fb pod jménem: Nina Milhauzová

    Reply
  14. Momentálně čteme s druhákem encyklopedii Podívej se do vesmíru, encyklopedie jsou u nás hodně oblíbené 🙂 A pak se chystáme na Dobrodružství králíčka Petra, to si sám syn vybral. A s předškolačkou čteme Kouzelné poníky, to ji taky moc baví.
    Chystáme se na výstavu Titanic, pro děti je tam Dobrodružná cesta, tak snad je to taky bude bavit a do Vidy v Brně a pak už na adventní akce a trhy.

    Reply
  15. Čteme Martinkovu citanku, krasne kresby i smysluplné texty. Chystáme se do divadla na Péťa a vlk, což je balet pro děti. Už jsme tam 1x byly 🙂 a zitra jdeme na Stistko a P oupenka.
    Jinak chystám detem vylety z veldo.cz

    Reply
  16. My čítame večer pred spaním knihu Bible vypráví o Ježíši. Su to vybrane príbehy z Biblie, ktoré su napísané zrozumitelnou a pútavou formou. Pekná kniha a čo je doležité- syna velmi zaujala.
    Ešte nikdy nebol v kine a ked som zistila, že budú dávat Pat a Mat- Zimní radovánky, potešila som sa. Moj malý kutil ich má rád a ked to spojíme s prvou návštevou kina, snád bude nadšený 🙂

    Reply
  17. Na prosinec máme zakoupeny vstupenky na Hurvínka, na hodinu zpěvu s Uhlířem a na muzikál Ferda Mravenec.
    Syn právě čte rošťák Oliver, je z edice druhého čtení.
    Iveta
    medif@email.cz

    Reply
  18. My jsme si s klukama udělali takový komorní lampionový průvod, protože školkového jsme se nemohli účastnit ? Jinak čteme Emušácky, Ferda a jeho mouchy

    Reply
  19. Vojtíšek jede na vlně Astrid Lingren a každý den musíme číst i Řez kočkou :). Díky za soutěž 🙂

    Reply
  20. My si radi čteme klasické pohadky. Encyklopedii zatím žádnou nemáme, ale časem na ne taky přijde. Milujeme výlety do přírody a divadelní představení pro deticky

    Reply
  21. Těšíme se do divadla – na začátku prosince nás čeká představení Kvak a Žbluňk jsou kamarádi v Divadle v Dlouhé. A čteme Příběhy králíčka Petra.

    Reply
  22. Zdravím, děkuji Vám za krásné tipy. Náhodný generátor čísel vybral Michaelu H.(email má iniciály MK) a Kláru L. Zpráva o výhře bude ještě dnes večer odeslána. Nám všem přeju ostatním klidný víkend ve zdraví, všem marodům brzké uzdravení.

    Reply

Leave a Comment