BEN JÁ MÍNA

Hledáte dětský časopis bez reklamy? Ideální pro předškoláky a prvňáčky? Pojďte si prohlédnout ten, který mě zaujal natolik, že mám první vánoční dárek připraven už v říjnu. Je krásně ilustrovaný a je určen dětem ve věku 4 až 7 let.

BEN JÁ MÍNA
ilustrovaný časopis pro děti ve 4 až 7 let

Čím mě nadchl?

Líbí se mi celé zpracování – výběr tématu, ilustrace, uspořádání textu i cena.

Navíc se jedná se o skautský časopis a naše nejmladší se už za svými sourozenci do skautu těší.

Jedno z letošních čísel bylo věnováno lidskému tělu.

Vychází 5 čísel za rok. Na novinových stáncích jej neseženete – je třeba si jej předplatit. Cena ročního předplatného je 225 Kč.

Ke každému časopisu si můžete zdarma stáhnout metodiku v pdf, která Vám umožní časopis lépe využít. Navíc jsou tam i tipy, které se už do časopisu nevešly.

Na konci každého čísla je hra.

Časopis má jednu malou chybu – mohl by být obsáhlejší (z mého pohledu), ale možná se ukáže, že je to přesně tak akorát. Jinak pro mě je to v této chvíli nejkrásnější dětský časopis pro předškoláky.

Dvojstrana z čísla věnovaném Národní galerii.

Pokrývá různé spektrum dovedností, což rozhodně ocení moje dcera. Obsahuje úkoly přiměřené jejím schopnostem i úkoly, které pro ni budou výzva.

Přečetly jsme s dcerou 3 letošní čísla. Všechny nás bavily.

U většiny nadpisů a pokynů používají velká tiskací písmena. Pro začínajícího čtenáře je celý časopis přehledný a přitažlivý pro čtení.

Znáte jej? Plánujete předplatné jako vánoční dárek?

Předplatné časopisu bude u nás nejspíš tradiční vánoční dárek. Loni poprvé a nadšení bylo velké. U starších dětí zůstaneme u stejného časopisu jako loni (Raketa, Už víš proč), jen u nejmladší se přesuneme k časopisu Ben Já Mína.

Nakoukněte i na další  dětské časopisy, o kterých už jsme na blogu psaly.

Časopis Puntík v této chvíli vidím pro věkovou kategorii 3 až 4 let. Často zmiňovaný časopis Raketa podle mých zkušeností časopisem pro předškoláky není. Opravdu jej ocení až mladší školáci. Více o Raketě už příští týden tady na blogu.

http://3dmamablog.cz/2018/09/25/casopis-sikulka/

http://3dmamablog.cz/2018/09/02/casopis-rozmarynka/

Leave a Comment