ZÁMEK LOUČEŇ S DĚTMI I BEZ DĚTÍ

Další můj tip na rodinný výlet je Zámek Loučeň. Jen hodinka autem od Prahy. To by šlo, ne?

 

Moje děti lákají bludiště a labyrinty, mě zase možnost objednat si piknikový koš ze zámecké restaurace.

Takový celodenní výlet bez větších příprav a zároveň bez nutnosti absolvovat oběd v restauraci s dětmi.

Věřím, že obě místní restaurace by zvládly  příchod naší rodiny v plném počtu, ale…rodinná pohoda v pravém slova smyslu pro nás znamená načasování jídla podle našich potřeb a dětmi vybrané místo v zámeckém parku, což zcela splňuje piknikový koš. Zvlášť, když jste předtím prošli bosky celý zámecký park:) a děti sice mají hlad, ale ihned po jídle už mají jiné plány. Navíc piknikový koš stačí objednat jen 24 hodin předem.

Procházka zámeckým parkem,  úspěšné absolvování všech bludišt a piknik je pro nás rozhodně program na celý den. Program na den, kdy si všichni chceme odpočinout, nepočítat ujeté ani ušlé kilometry – prostě jen tak být spolu. Zároveň však mít i program pro děti, protože jinak jsme bez šance, že bychom se dostali ke slovu i já s manželem.

Palisadové bludiště v zámeckém parku. Je vysoké 140 cm, tj. bude stačit chvilka a máte o zábavu postaráno – za nadšeného výskotu dětí je budete hledat:) zdroj: FB Zámek Loučeň

Není to, ale vše, co co zámek Loučeň nabízí.

zdroj: FB Zámek Loučeň

Prohlídka zámku určená pro děti od 3 let, je náš další cíl pro další návštěvu parku. Minule jsme ji totiž vůbec neměli šanci stihnout. Vaším průvodcem po zámku může být princezna, nebo paní kněžna, či knížecí komorník. Na netu jsem si přečetla jen pozitivní reference, proto máme i zámek Loučeň zařazen v našem “plánu” výletů pro léto 2017. Nejen našemu desetileťákovi, ale i mě by se líbila noční prohlídka zámku jen za svitu svíček. Konají se každou první sobotu v měsíci. Více info na jejich webu (odkaz níže).

Každou první sobotu v měsíci se zde také konají zámecké slavnosti. První sobota v červenci je např. ve znamení narozenin zámeckých labyrintů. Letos to bude 10 let, kdy byly zpřístupněny nejen dětem, ale i dospělým. Doprovodný program pro děti bude určitě stát za to.

Součástí nabídky zámeckého areálu je řada možností pro ubytování, včetně speciální nabídky pro rodiny s dětmi. Víkend bez dětí, welness a romantika ubytování přímo v zámeckých apartmánech? I tohle v rámci pobytových balíčků zámek Loučeň nabízí. Pro mě ideální oslava jakéhokoliv výročí svatby – neomezený vstup do bazénu, možnost půjčit si kola, romantická večeře s lahví dobrého vína v zámecké restauraci. Navíc v dobré vzdálenosti od Prahy, kde bychom nechali děti napospas dobré duši, která by měla odvahu pohlídat všechny 3 najednou. Co víc si přát? Další roky spokojeného manželství….

Znáte lepší způsob, jak oslavit spokojené manželství a zároveň si vyčistit hlavu od každodenních starostí? Na Vaše tipy na rodinné výlety či jen víkend ve dvou se budu těšit v komentářích.

Informace o vstupném či aktuálních akcích na zámku Loučeň najdete zde:Článek jsem napsala v rámci výzvy na webových stránkách BLOGERKY.CZ.

Ukládáte si inpiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento tip na zámek Loučeň, ať už pro výlet s dětmi či jen s partnerem.

Tip na výlet - Zámek Loučeň s dětmi i bez dětí

Leave a Comment