HRA NAJDI TO!

Náš čtyřletý syn a šestiletá dcera mají v poslední době moc rádi společenské hry. Ať už je to UNO, kvarteto, Dobble, různé formy Člověče nezlob se.. Nepříjemné je, když nejmladší, dvouletý, neustále sahá po kartičkách nebo figurkách, ruší hru a vůbec nerozumí, o co jde. Takže jsem hledala hru, kterou pochopí i dvouleté dítě a zároveň bude bavit i větší děti, ideálně samozřejmě i dospělé.

HRA OUTÉKACHÉ OD CHYTRAOPICKA.CZ

Když nám dal obchod Chytrá opička možnost otestovat hračku nebo hru dle našeho výběru, vybrala jsem za pomoci uživatelsky příjemných filtrů na e-shopu společenskou hru pro nejmenší značky Vilac: Outékaché – z francouzského Où t’es caché?, česky Najdi to (aniž bych ji odkudkoli znala). Jedná se v principu o úplně jednoduchou hru, kdy úkolem je co nejrychleji najít stejný obrázek na dřevěném šestiúhelníku jako na hrací kartičce.

Jak naše testování dopadlo?

Nejprve obchod Chytrá opička bleskurychle dodal hru tak, že jsme si ji stihli odvézt na chatu k pořádnému otestování 🙂

Dále bylo splněno hlavní kritérium, tedy aby hru pochopil i nejmenší (jupí!). Hru můžou hrát dokonce všechny  tři děti (ve věku 2, 4 a 6 let) zároveň, pokud každému dáme různý počet kartiček s obrázkem, který mají za úkol najít. A pro mě to taky není nuda.

Hru si nejvíc oblíbil čtyřletý syn, který ji se mnou rád hrál i bez ostatních sourozenců.

Šestiletá dcera si pak nejvíc vyhrála sama – skládáním všelijakých fantazijních obrazců, školních tříd zvířátek apod.

Já i děti oceňujeme příjemný materiál hry (dřevěné šestiúhelníky a povoskované kartičky) v kyblíku. No a krásný francouzský design obrázků si mne taky získal. Možná, že nostalgicky vzpomínám na čtyři bezstarostné (a bezdětné) roky strávené ve Francii.. 🙂

Na Chytraopicka.cz najdete spoustu dalších hezkých a kvalitních hraček z tradičních materiálů, určitě nakoukněte!

Leave a Comment