HRA PRO CELOU RODINU

HRA PRO CELOU RODINU

Hra pro celou rodinu je v mém pojetí hra, kterou může hrát nejmladší člen rodiny (školkáček), školáci a zároveň se u toho nebudou nudit ani dospělí. Přiznávám, že člobrdíka už nedávám – nebaví mě ani samotný princip hry, ani usměrnování dětí (vždy se najde někdo, kdo si nepřeje být vyhozen a smlouvá).

Vybrala jsem 4 hry, které se u nás dlohodobě drží velké oblibě u všech členů rodiny. Všechny kromě jedné máme doma minimálně 4 roky. Děti se k nim opakovaně vrací.

RUMMIKUB

O této hře už jsem na blogu psala tady. Naše nejmladší hraje od 4 let. Nejsem si jista, že má zvláštní talent na matematiku. Spíš bych to viděla na vliv starších sourozenců a touhu se jim vyrovnat. Každopádně jedna z prvních her, která baví celou rodinu.

UNO

Karetní hra, která je docela často opomíjena. Pro nás je to ideální hra na cesty.

Před pátými narozeninami nejmladší ještě používala držák karet (Hračkotéka), ale teď už regulérním protihráčem i vůči starším sourozencům.

CESTOVATELSKÉ HRY

Hry od Lucie Ernestové netřeba představovat. Asi nikoho nepřekvapí, že u nás doma jsou trvalou stálicí už několik let Cestovatelské hry. Já oceňuji, že v jejích hrách se nevyhazuje.

Kostku už nehledáme, protože používáme kostkomat z hry MOJE PRVNÍ ČESKO.

BRAIN BOX: PRAHA V KOSTCE!

Máme teprve od loňských Vánoc. Krásně doplňuje naše poznávání Prahy.

Hra je určená dětem od 8 let. Při základních pravidlech je zajímavé nejen pro školáky, ale i pro dospělé Prahy neznalé. Pro naši nejmladší jsme si pravidla trochu upravili.

A jaké hry jsou oblíbené u Vás doma? Sdílejte svůj tip, inspirujme se navzájem.

Díky online knihkupectví Knihcentrum.cz mám možnost poděkovat jedné z Vás. Náhodný generátor čísel vybere jeden tip, který odměním sadou 303 společenských her. Knihkupectví má ve své nabídce nejen knihy, ale také slušný výběr společenských her, nakouknout můžete na odkazu pod logem.

Tento soubor obsahuje prvky pro 303 možností společenských her. Jsou určeny pro  dětí starší 7 let a dospělé. Více info najdete na odkazu pod fotkou.

N E Z A P O M E Ň T E ❤ 

Současně být fanouškem FB profilu 3dmamablog nebo sledovat můj profil na IG @3dmamablog

Kdo soutěž nasdílí na FB či IG, bude do losování zapojený dvakrát, stejně tak se zdvojnásobí šance, pokud zmíníte kamarádku, kterou by soutěž mohla zajímat.

Své tipy můžete sdílet i fotkou na IG pod hastagy #soutez3dmamablog.

Soutěž bude probíhat od 11. 7. 2018 do 20. 7. 2018 do 12,00 hod. Vylosované jméno 1 výherkyně (zasílací adresa musí být v ČR) zveřejním tady na blogu 21. 7. 2018.

17 thoughts on “HRA PRO CELOU RODINU”

  1. díky z tipy Rummikub už díky Vaší recenzi čeká ve skříni ,až se nám skaut vrátí z tábora :-))sleduji na FC i Ig a sdílím 😉

    Reply
  2. U nás frčí bomba, karty djeco, barevný rok, z pohádky do pohádky, Smolíček pacholíček, cluedo, moje první česko. Vůbec jsem neznala držák karet, ale už to asi zvládneme bez něj. 🙂
    Rumikub jsem viděla u kamarádky, koupím výhledově, díky za tip.
    Sdílím na fb, hezké dny, Iveta Daniel

    Reply
  3. U nás je oblíbené od Albi V kostce! Moje první obrázky, dobble, černý Petr, ale i klasické pexeso, stejně tak člobrdo. Na cesty většinou balím Farmáře Pepíka, pexeso či nějakou karetní hru. Sdílím na fb.

    Reply
  4. U nás rodinná hra Bang – mužem hrát s třema staršíma dětma….pak Zelené historky, Dixit, Carcassonne, Activity, Ubongo, Amazonas, Dobble, Farmář, nejstarší dva – šachy…

    Reply
  5. My hrajeme casto hru SAMAJA, tu ma moc rada nase 5leta, dal zkousime story cubes a radi hrajeme pexeso z nasich fotek?.

    Reply
  6. U nás vede rodinná hra Makroskop, postupně se odkrývají různé obrázky a každý hádá, co se tam asi tak ukrývá. =) Perfektní hra na broušení mozkových závitů.

    Reply
  7. U nás v rodině jsme hraví všichni bez rozdílu věku. Od pexesa, člověče nezlob se, dostihy , černý Petr, prší , kloboučku hop po různé vědomostní hry.

    Reply
  8. U nás doma hrajeme prší, pexeso, dámu, domino a také Monopoly, ale hlavně člověče nezlob se.

    Reply
  9. U nás doma teď zrovna hrozně rádi hrajeme hru DOBBLE a Tik tak Bum. Zapojili jsme i babičku, která tyto dvě hry miluje a kdykoliv je u nás na návštěvě hned se chce účastnit našich soubojů. Sdílím na FB.

    Reply
  10. Zdravím, díky všem za tipy. Náhodný generátor vybral jako výherkyni Zdenu Bačovou. Gratuluji. Výhru jsem již potvrdila na email. Kdo nevyhrál, může hrát dál. Na blogu už brzy darovačka nové kuchařky. Klidný zbytek víkendu.

    Reply

Leave a Comment