VÝLETY S DĚTMI V ČR

Léto se blíží a náš seznam výletů v ČR se pomalu plní. Někde se pro velký úspěch vracíme a rádi doporučíme dál. U našich nových tipů budu ráda, když mě upozorníte na možné úskalí. Výletit budeme bez kočárku i bez nosítka. Věkové rozmezí mých dětí je 4 až 10 let. Mám ráda rychlou inspiraci – věřím, že seznam odkazů s bližšími informacemi je přesně, to co se Vám může hodit.

MÍSTA, KAM SE RÁDI VRACÍME

FARMA BLANÍK

Naše oblíbené místo. Vracíme se tam každý rok. Jednoznačně místo, kde si odpočinou i rodiče. Děti všech věkových kategorií se tam totiž zabaví bez Vaší výraznější asistence či pomoci. Opravdu oceňuji místní restauraci, kde se dá bez problémů vybrat jídlo i pro 3 různé jedlíky.

https://3dmamablog.cz/2017/06/19/farma-blanik/

ZÁMEK BERCHTOLD

Opět místo, kam se každoročně vracíme. V blízkosti jsou cyklostezky – bereme kola. Vzhledem k tomu, že hlava rodiny a syn potřebují jiný počet kilometrů než já s holkama, na část dne se rozdělíme. Sejdeme se na společném pikniku na naučné stezce. Já si určitě vezmu knížku na čtení, neb tohle bude výlet ve znamení odpočinku i pro mě.

KAM V PRAZE S DĚTMI

Ověřené tipy, kam v Praze s dětmi najdete na webu Pražských zkratek. V červnu 2021 vyšla první procházka Prahou pro rodiny s dětmi, která vám umožní projít Prahou svým tempem, bez průvodce a zároveň se dozvědět něco nového o Praze. Podrobnosti: web Pražských zkratek.

 

ZÁMEK LOUČEŇ

Bludiště a labyrinty milují moje děti, připravené piknikové koše ze zámecké restaurace zase já.

Pro nás rozhodně program na celý den – procházka zámeckým parkem, každé dítě min.1x každý labyrint či bludiště (je jich tam 12), několikrát  nejmladší 2 dítka budeme hledat v palisadovém bludišti (jeho výška je 140 cm), možná už letos snad stihneme i dětskou prohlídku zámku, které jsou připraveny pro děti od 3 let.

IQ LANDIA nebo IQ PARK?

Věkový rozdíl 6 let mezi nejmladší a nejstarším občas výběr společného rodinného programu komplikuje. V případě IQ Landie to však neplatí. Ta baví nejen všechny naše děti, ale tohle je místo, které si užijí i rodiče. Program na celý den, pojistka v případě chladného léta.

https://3dmamablog.cz/2019/09/25/iqpark-nebo-iqlandia/

Podrobněji o našem výletu do IQ Landie:

https://3dmamablog.cz/2019/06/04/vylet-pro-celou-rodinu/


NÁRODNÍ ZEMĚDĚLSKÉ MUZEUM

Byli jsme poprvé letos v březnu, více o naší navštěvě tady. Byli jsme příjemně překvapeni. Muzeum prochází rekonstrukcí a my jsme zvědaví, jak dopadne. Pikniková loučka na střeše muzea s výhledem na Prahu je pro nás velké lákadlo.

DRÁBSKÉ SVĚTNIČKY

Skalní pevnost v Českém ráji – místo, kde se vyřádí nejmladší i nejstarší. Pro rodiče, to až taková pohodička není. Zvlášť u menších dětí je třeba asistovat a hlídat. U nás si celou vyhlídku letos poprvé užije asi i nejmladší. Posledně jsme v mezičase, kdy starší soutěskama lezli za lepším výhledem, jsme spolu jen běhaly po lese. A jaká spokojenost:)

https://3dmamablog.cz/2017/09/27/kdyz-v-brne-prsi/

 

A jaké jsou Vaše naplánované výlety? Pojďme se inspirovat navzájem.

3 thoughts on “VÝLETY S DĚTMI V ČR”

  1. Zemeeaj i Dolni Morava je urcite pro celou rodinu na cely den. My jezdime kazdy rok do Mirakula. Vloni se nam hodne libil Kukyho les na Vysocine. Mame taky tri deti 3-9 a vymyslet pro ne program na cely den, aby to bavilo vsechny neni uplne snadne. Nastesti vsechny holky rady vyrabi a plni ruzne ukoly, tak je to hned snadnejsi. Kdyz nevime co, jdeme hledat kesku (geocaching). Ve mestech mame aplikaci Skryte pribehy. Podobnych ukolovych her je spousta za par korun. Jednu peknou jsme sli vloni z Horniho Marsova z tamniho ekocentra. Dnes jsme se vratili z dovolena, kde bylo nejvetsim hitem chodit v ledovem potoce 🙂

    Reply

Leave a Comment