ZDRAVÉ JÍDLO DĚTEM

Zdravá strava pro děti je podobně kontroverzní téma jako porod, látkování, kojení a očkování. Řada lidí je přesvědčena jen o té jediné správné cestě. Sto lidí, sto názorů. Já si v této chvíli “už” nemyslím (ponaučena až třetím dítkem), že existuje jen jedna cesta. 

Vaření se na blogu věnuju jen výjimečně, ale v reálu mám často pocit, že v kuchyni trávím většinu svého času doma. Pravidelně mi dochází inspirace, často listuji kuchařkami.

Extrémní způsob přípravy jídel u prvorozeného a následně druhorozené byl při pohledu zpět jen způsob jak využít volný čas v domácnosti. U třetího dítka, které přecházelo na příkrmy ve chvíli, kdy prvňáka bylo třeba vodit do školy a předškolačku do školky, už volný čas pro “seberealizaci” v kuchyni přestal existovat.

Jediné, o co jsem se snažila, bylo přežít 🙂 Trochu přeháním, ale takových dnů byla celá řada. Prioritou se nakonec stal čas strávený s dětmi (doma i venku), nikoliv v kuchyni. 

S většími dětmi se čas v kuchyni stal důležitý ve smyslu společně stráveného času. Pořád se však snažím čas v kuchyni nejen minimalizovat, ale i si hodně zjednodušit (pizza pátky, čerstvé “hotovky”). Důležitější je pro mě u stolu spolu “být”.

A jak to máte Vy? Vaříte rády? Máte své oblíbené recepty, které jsou nejen zdravé, ale ocení je opravdu celá rodina? Hledáte inspiraci u blogerů? Sdílejte, posílejte inspiraci dál. Díky knihkupectví Knihy Dobrovský mohu jednu z Vás odměnit kuchařkou na téma přírodní jídlo pro děti a batolata.

Prolistovat knihou či shlédnout video o knize můžete na odkazu pod titulní stránkou.

Akční cena je nyní 297 Kč.

Náhodný generátor vylosuje 1 výherkyni této inpirativní kuchařky.

N E Z A P O M E Ň T E ❤ 

Současně být fanouškem FB profilu 3dmamablog nebo sledovat můj profil na IG @3dmamablog

Kdo soutěž nasdílí na FB či IG, bude do losování zapojený dvakrát, stejně tak se zdvojnásobí šance, pokud zmíníte kamarádku, kterou by soutěž mohla zajímat.

Své tipy můžete sdílet i fotkou na IG pod hastagy #soutez3dmamablog.

Soutěž bude probíhat od 23. 7. 2018 do 7. 8. 2018 do 12,00 hod. Vylosované jméno 1 výherkyně (zasílací adresa musí být v ČR) zveřejním tady na blogu 8. 7. 2018.

Soutěž byla zařazena do největšího českého katalogu soutěží o ceny České-soutěže.cz.

10 thoughts on “ZDRAVÉ JÍDLO DĚTEM”

  1. S časem stráveným v kuchyni to mám stejně jaky Vy 😉 u foodblogerů se inspiruji velmi často…. papírové kuchařky už skoro nepoužívám 🙂

    Reply
  2. Já jsem začala s chutí vařit při první mateřské. Ale od té doby vařím skoro každý den a za těch 7 let už naprosto došla inspirace, chuť a čas hledat nové recepty. Tak doufám, že teď při druhém dítěti najdu zase tu ztracenou lásku k vaření. Jinak nejraději vařím tak, aby to bylo rychlé, dobré a aby z jídla mělo prospěch i tělo 🙂 mám ráda papírové kuchařky, hodně vařím podle knih Igora bukovskeho, svých sešitů s recepty, ale občas nakouknu i k foodblogerum

    Reply
  3. Já vařím moc ráda – jsem vyučená kuchařka, ale všichni se tomu diví, protože jsem štíhlá jako proutek, nicméně dokážu navařit jako pro regiment vojáků a moc ráda jím. Vařím v podstatě skoro všechno, jen zvěřinu nemusím, jinak omáčky, sladká jídla, prostě tak normálně. Moje velká záliba je sbírání kuchařek a všeobecně receptů.

    Reply
  4. Nikdy neuvařím přesně stejný recept, zapojují fantazii a zkouším různé kombinace potravin

    Reply
  5. Já vařím ráda ale ne denně. Mléčné výrobky nám každé pondělí vozí farmář. Zeleninu máme od rodičů a jinak jíme vše s rozumem.
    Iveta

    Reply
  6. Vaření – je obtížné pro mě každý den vymýšlet co uvařit,děti neví nebo sladké navrhují ( kaši, palačinky), kvůli 2lete se snažím polívku každý den ( je polivkova)… A teď ještě příkrmy pro nejmladší( která je vyhraněný savec).. no kuchařek mám dost,ale stejně nakonec zagooglim pro inspiraci…foodblogy ráda přičítám, ráda zkouším vařit něco nového…ale jinak vaření beru jako nutnost než zábavu…už se těším až budou vařit děti,..

    Reply
  7. Vařím každý den, někdy dlouho musím přemýšlet a vymýšlet jaké jídlo udělám je to náročné. Někdy dělám vlastní jídlo co doma najdu.

    Reply
  8. vařím také každý den a když nevím , tak pátrám hlavně na internetu – kucharku mam doma jednu, takovou tu starou jeste po babicce 🙂

    Reply
  9. Zdravím, omlouvám se za zpoždění. Šance byla tentokrát velká, kuchařka však stále jedna. Náhodný generátor vybral Janu P. Gratuluji. Info posílám na email. Nám všem ostatním přeju pohodový zbytek prázdnin.

    Reply

Leave a Comment