DEN V TRENTU – MUZEUM MUSE

MUSE – Muzeum přírodních věd (Trento)

Trento byla naše první zastávka na cestě. Nejezdíme v noci, ale naopak opakovaně se nám osvědčuje vyrazit brzy ráno a už v poledne začít dovolenou minimálně jednodenním zastavením na cestě. Užít si společné odpoledne, “naladit se na dovolenou”, pořádně se vyspat a nasnídat a až pak vyrazit za dobrodružstvím. Loni jsme takhle objevili Bodamské jezero, letos zatím právě Trento a Linec.

Museum MUSE v Trentu byl náš plán na druhý den (ještě před přejezdem do Janova).  Jedná se o muzeum přírodních věd a je údajně nejnavštěvovanějším muzeum v Itálii. Vůbec se nedivím, neboť vše je připraveno s ohledem na věk každého návštěvníka. Myslí opravdu na všechny, což ocení především vícedětné rodiny s prťaty i školáky.

Den si tady užije batole, předškolačka, ale i desetileťák. Nudit se nebudou ani dospělí. Interaktivní koutek je “poznávačka” pro děti v pravém slova smyslu, tj. všemi smysly. Tunel, šuplíky, krabičky, tlačítka, zvuky, vůně – vše je promyšleno až do posledního detailu. V téhle části byly nadšené zejména moje mladší děti, naopak páťák ocenil digitální projekce o poschodí níže. Popisky jsou i v angličtině.

            

Rádi se vrátíme. Vůbec nebylo v našich silách, abychom mohli prozkoumat vše.

Expozice živých motýlů včetně celého životního cyklu byla nádherná, ale mým telefon horkotěžko zachycená:)

Je zde i speciální uzavřená část pro rodiče a děti ve věku 0 až 5 let. Naopak pro školáky je velkým lákadlem vědecký park.  Ležení na hrotech vyzkoušela celá rodina.

Vzhledem ke slunečnému počasi jsme se rozhodli už po obědě vyrazit směr Janov a zastavit se na rychlou koupačku u Gardského jezera. Děti se nám horkotěžko podařilo přesvědčit na zmrzlinu. Kdyby pršelo, zůstali bychom klidně celý den a určitě bychom se nenudili.

Další expozice i zahradu místních rostlin najdete v prostorách před muzeem.

Zázemí pro rodiny s dětmi je skvěle připraveno.

Já jen doufám, že když ne já s dětmi, tak alespoň moje vnoučata se podobného přístupu dožijí i v ČR. Jsem pořád přesvědčená, že to jen o lidech….přístup místního personálu byl zcela odlišný od dohlížejícího personálu např. ve středověké herně Muzea města Prahy. Možná tuší, že když jsou nadšené děti, jsou nadšení i rodiče a čím více nadšených dětí v rodině, tím nadšení rodičů roste….. Za hranicemi ČR cítím k vícedětným rodinám daleko větší vstřícnost. I tady bylo jasné, že myslí na celou rodinu, která se může skládat zároveň z malých miminek i školáků.

Další fotky jsou uložené na veřejném albu na FB – DOVOLENÁ S DĚTMI V ITÁLII.

Tip: První neděli v měsíci je vstup zdarma.

UBYTOVÁNÍ NA CESTĚ DO ITÁLIE – TRENTO

Ubytování v apartmánu včetně snídaně v místní kavárně splnilo naše očekávání. Parkování, krásný apartmán, restaurace, kavárna, hřiště, cyklostezka v těsné blízkosti. Docházková vzdálenost do muzea.

Jaké byly naše plány pro Trento? Nakouknout můžete tady.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Leave a Comment