VÝLETY VLAKEM + SOUTĚŽ

Pomozte mi sestavit inspirativní seznam rodinných výletů vlakem a můžete vyhrát cestovní verzi vláčkodráhy Brio pro nejmenší! Výlety vlakem v naší rodině nejsou neobvyklé. Žijeme na kraji Prahy a jako hlavní dopravní prostředek včetně cesty do školy používáme městskou vlakovou linku. Na výlety vlakem tak jezdíme nejen do Prahy, ale i opačným směrem. A jaké výlety vlakem letos zvažujeme?

RODINNÉ VÝLETY VLAKEM

Zámek Konopiště na trase Praha – Benešov. Náš každoroční odpočinkový cyklovýlet, kde vždy objevíme něco nového. Posledně to bylo krásné nové hřiště. Nakoukněte ►►►odkaz po fotkou.

Letos poprvé plánujeme i zkusit vlak Cyklohráček. Víkendový vlak pro rodiny i cyklisty Vás každou sobotu, neděli a o svátcích sveze z Prahy do královského města Slaného kolem hradu Okoř a každou poslední sobotu v měsíci také do železničního muzea ve Zlonicích. Na jeho webu najdete výletní tipy nejen pro cyklisty.

Zdroj: www.cyklohracek.cz
VLAKEM DO DRÁŽĎAN

Směrem na sever nás to láká nejen na písečnou pláž u Labe, ale také letos plánujeme Drážďany (2 hodiny vlakem od Prahy). Můj tajný tip pro deštivé léto je Muzeum Hygieny, kde si svoje najde naše nejmladší i školáci.

Zdroj: http://www.dhmd.de
ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO S DĚTMI

Na sever nás také láká tento průvodce – odkaz pod fotkou. Díky blogu Jany mi zbývá jen kouknout na vlakový jízdní řád. Takové výlety bez velkých příprav já miluju!

VLAKEM DO OLOMOUCE

Chystáme se i na Moravu. Díky Vaším tipům jsme na náš cestovní plán zařadili Muzeum vědy – Pevnost poznání v Olomouci.

Zdroj: www.pevnostpoznani.cz
VLAKEM DO BRNA

Do Brna z Prahy jedině vlakem. A v Brně bychom se určitě rádi vrátili do Vidy. Naše první návštěva – odkaz pod fotkou.

Zvažujete do jakého zábavného vědeckého parku vyrazit? Naprostou jedničkou je pro nás určitě Liberec. Jasná dvojka je Brno! Zvlášť pokud máte v rodině malé i velké děti. Plzeň jsme navštívili jako poslední a možná jsme měli příliš velká očekávání, protože už jsme věděli…V Plzni nás zachránilo až planetárium a rozhodně neplánujeme další návštěvu. Opravdu rádi se vrátíme do Liberce i Brna.

POD BRDY VLAKEM

Víkendový turistický vlak „Cyklo Brdy“ jezdí každý víkend z Prahy do Březnice po trase Praha hl.n. – Beroun – Příbram – Březnice a zpět. Můj poslední tip pro letošní léto je od Objev Brdy ►►►odkaz pod fotkou.

NEPŘEHLÉDNĚTE také naše výletní tipy pro Prahu ►►► tady.

Nechcete v létě vyrážet na výlety sama s dětmi? Máte alespoň 1 dítko ve ve věku 5 až 12 let? Napište mi na email, rýsuje se pár výletů v rámci celé ČR, kde bychom mohli využít výhody skupinové slevy (třeba se shodneme v termínu). Na začátku prázdnin zašlu 1 email s termíny výletů.

SOUTĚŽ O CESTOVNÍ VLÁČKODRÁHU BRIO

Podmínky soutěže jsou pořád stejné – stačí odpovědět na jednoduchou otázku a být fanouškem tohoto blogu. Jednu z Vás odměním krásnou mini vláčkodráhou v přenosném boxu – BRIO MOJE PRVNÍ SADA – VEZMI S SEBOU.

Jaký výlet vlakem můžete doporučit pro rodiny s dětmi? Výchozí stanice může být kdekoliv v ČR.

BRIO MOJE PRVNÍ SADA – VEZMI SEBOU

N E Z A P O M E Ň T E ❤ 

Současně být fanouškem FB profilu 3dmamablog nebo sledovat můj profil na IG @3dmamablogNemáte-li účet na FB, sledujte blog prostřednictvím emailu – přihlášení k odběru nových článků je na blogu vlevo dole.

Kdo soutěž nasdílí na FB či IG, bude do losování zapojený dvakrát, stejně tak se zdvojnásobí šance, pokud zmíníte kamarádku, kterou by soutěž mohla zajímat.

Své tipy můžete sdílet i na IG pod hastagy #soutez3dmamablog.

Soutěž bude probíhat od 2. 5. 2018 do 30. 5. 2018 do 12,00 hod. Vylosované jméno 1 výherkyně (zasílací adresa musí být v ČR) zveřejním tady na blogu 31. 5. 2018.

Soutěž byla zařazena do největšího českého katalogu soutěží o ceny České-soutěže.cz.

27 thoughts on “VÝLETY VLAKEM + SOUTĚŽ”

  1. Super je úzkokolejka v Jindřichově Hradci 🙂 Jezdí i pára a občas jsou tam akce jako dětský den atd 🙂

    Reply
  2. Rozhodně výlet tzv. ELINKOU na trase Tábor – Bechyně která byla první elektrifikovanou tratí v Česku.

    Reply
  3. My jezdíme vláčkem do zoo v Olomouci (mimochodem zmiňovaná Pevnost poznání je super), do Hodonína, kde je malá Zoo kousek pěšky od nádraží a do kovozoo ve Starém městě u Uherského Hradiště.

    Reply
  4. Doporučuji trasu Ostrava-Praha, sama jsem z frýdku-Místku a cestování je prostě pohoda 🙂 Pražští rodiče s dětmi mohou v Ostravě navštívit ZOO, důl Landek nebo Dolní svět techniky a na závěr si dát kávičku v bolt tower. Cesta trvá okolo 3 a půl hodin a cestující mohou zvolit dětskou zónu.

    Reply
  5. vřele doporučuji zeleznice600.cz zahradní železnice ve Vracově na Jižní Moravě, která vede odnikud nikam, ale děti ( i tatínci) si tam báječně užijí celé odpoledne…sdílím na FB

    Reply
  6. Jezdíme každý rok vlakem z Pardubic do Zoo Dvůr Králové..zrovna příští týden je tento výlet v plánu ?..Díky za soutěž..

    Reply
  7. Nejčastěji jezdíme trasu Olomouc – Praha, základem je ovšem dětské kupé! Na IG sleduji jako vejvodova.adela

    Reply
  8. Z Volar do Nového údolí. A tam historickým vláčkem pro děti po nejkratší mezinárodní železnici.

    Reply
  9. Doporučuji krásnou cestu výletního vláčku na trase Mladějov na Moravě-Hřebeč, která letos slaví 100 let. =)

    Reply
  10. Bydlime také na okraji Prahy, takže nejvíce vlakem jezdíme právě do centra Prahy 😀 jinak jsme vlakem byli na Karlštejně, nebo z Prahy jezdí o víkendu cyklohráček na Okoř, jsou tam vagony jak pro děti tak i pro cyklisty 🙂
    jinak pro milovniky vlaků jako je to u nás můžeme doporučit Kolínskou řepařskou drážku 🙂

    Reply
  11. Vlak upřednostňujeme před autem jak jen to jde, pravda je, že co máme děti není to tak často. Na trase Praha-Břeclav jsme při cestách za rodinou pečení vaření, ale na výlety už teď mnohem častěji bereme auto. Nicméně vlakem z Prahy jsme několikrát podnikli například výlet do Děčína a potom pěšmo labskými pískovci (a zpět do Děčína busem třeba z Arnoltic nebo Labské Stráně) nebo klasika vlakem do Srbska a pěšky po cyklostezce do Berouna. Také jsme jednou jeli z Prahy do Roztok a potom pěšky Tichým údolím do Únětic a dál až do Suchdola na MHD. Některé tipy z komentářů se nám budou hodit, díky za ně! 🙂 Všem krásné léto na cestách. Klára L.

    Reply
  12. My jezdíme za babi a dědou do Ústí nad Labem a proto jezdíme z Ústí do Zubrnic krásnou masinkou jménem Hurvínek (o víkendu). První červnový víkend se těšíme že pojede parní vláček ?. V Zubrnicích je pak železniční muzeum, skanzen…Jinak také doporučuji Jindřichohradecku úzkokolejku.
    Bydlíme v Olomouci a tady se dá jet vláčkem do Šternberka na hrad, do Šumperka do Muzejíčka, do Prostějova nebo Přerova prostě jen tak a nebo do Hrubé vody kde je skvělá bobová dráha, lanové centrum nebo vodní hrátky.

    Reply
  13. Jezdíme například z Plzně do Plas. V Plasech je minigolf a zoo s bílými tygry. Navštívit se v Plasech dá krásný klášter. Procházka kolem Plaského rybníka klidnou přírodou je taky parádní.

    Reply
  14. Boleslavský motoráček vás zaveze do oblasti Kokořínska a Českého ráje, kde můžete s dětmi navštívit pohádkové město Jičín, Prachovské skály, hrad Kost atd.

    Reply
  15. Výlet parním vlačkem na úzkokolejce z Jindřichova Hradce do Nové Bystřice. O prázdninách jezdí pára každý den, občas je jízda spestřena zajimavou akcí

    Reply
  16. Vlakem u Usti n.L.-Strekova do Zubrnic historickym vlackem. Tedy jen kdyz je akce, ale stoji to za to. Zubrnice a jejich krasne akce – historicky jarmark, skanzen..

    Reply
  17. Zdravím, děkuji všem za krásné tipy!
    O prázdninách se určitě budou hodit. Výherkyně může být jen jedna. Náhodný generátor čísel vybral Kláru L.
    GRATULUJI! Informaci o výhře jsem odeslala na email.

    Kdo nevyhrál, nemusí zoufat. Kniha Malá bojovnice je pořád ve hře. ►►►http://3dmamablog.cz/2018/05/22/cas-pro-dceru-soutez/

    Reply

Leave a Comment