K ŘECE NA PÍSEČNOU PLÁŽ

Jaro je ideální období na piknik na písečné pláži. Nedočkavé děti si konečně mohou užít den bez bot. Navíc teď tam nebude předlidněno. První tip na písečnou pláž v blízkém okolí Prahy byl náš loňský poslední prázdninový výlet, pojďte se mrknout na naší druhou oblíbenou písečnou pláž. Jen 25 kilometrů od Prahy.

PÍSEČNÁ PLÁŽ KOUSEK OD PRAHY

Najdete ji u řeky Labe, kousek od renesančního zámku Brandýs nad Labem. My jsme k ní dojeli na kolech podél řeky Labe. Výchozím bodem byly Lázně Toušeň. Nechali jsme zde zaparkované auto v blízkosti tenisových kurtu. Začátek může být pomalejší, neboť je zde bufet i malé dětské hřiště. A děti nejspíš budou chtít nakrmit všechny místní berany a ovečky.

V sobotu odpoledne (4/2018) zde bylo cyklistů tak akorát. V porovnání s cyklostezkou u Vltavy můžu určitě napsat, že tady bylo v podstatě prázdno.

Chcete-li zaparkovat co nejblíž k pláži, zkuste pár míst přímo pod zámkem. Je-li plno, velké parkoviště je nahoře před zámkem.

Krátkou projížďkou podél Labe okolo geologické stezky budete za chvíli na pláži. Časově ani na kilometry neodhadnu, neboť my zastavili opravdu na každém rohu. Času dost.

Zastávka u vykotlaného pařezu vedle stezky bude s nejmenšími dětmi nejspíš nutností.

Věřím, že v létě tady musí být rušno. Ale druhou dubnovou sobotu tady i přes krásné počasí bylo relativně liduprázdno.  Možná nám všichni ujeli. Naše nejmladší jede nejen pomalu, ale také často z nejrůznějších důvodů neustále zastavuje. My však máme radost, že jede! Konečně jsme se dočkali – každý na svém kole.

Budete-li mít štěstí, cestou si můžete utrhnout i pár lístků medvědího česneku. Já si utrhla jen pár lístků. Nájezd předchozích sběračů byl z mého pohledu poněkud drastický.

Budete-li pokračovat v cyklostezce dál, najdete zde bufet včetně dětského hřiště. Nabídka v rámci možností slušná, nic zdravého nečekejte.

Ohniště na opekání vlastních špekáčků jsme nenašli. Stezka je vybavena zastávkami s menším či větším vyžitím pro malé i velké děti, stoly i lavičkami.

Za splavem, tj. směrem zpět (Lázně Toušeň) najdete vedle zámku také krátkou stezku pro chůzi naboso.

Celou trasu našeho cyklovýletu na kilometry netuším, ale nejmladší neprotestovala ani proti menší zajížďce směrem na Čelákovice. Výhled z mostu jsme si nemohli nechat ujít.

Nezapomeňte na chleba pro kachny. Velká svačina je nutností, tohle je výlet na celý den.

Podrobnější informace ►►► Polabská cyklostezka.

Zdroj: www.brandysko.cz

Náš první výlet podél Labe jsme si všichni užili. Určitě se tam letos ještě vrátíme. Za Vaše tipy v okolí budu vděčna.

Leave a Comment