V KOSTCE: PRAHA!

BrainBoxy u nás doma nejsou nic nového. Témata: Matematika, Abeceda, Svět máme několik let. Jen postupně přecházejí od dítěte k dítěti. Posledním přírůstkem byl BrainBox na téma PRAHA – součást společného vánočního dárku.  Dostala jsem ji od Albi na otestování. Hledáte-li hru pro školáky, pojdťe nahlédnout.

Je určená dětem od osmi let, podle pravidel hrajeme tedy jen s nejstarším synem (necelých 11let) a prostřední dcerou (8 let). Jedná se o rychlou hru na procvičení paměti a vědomostí.

Hra obsahuje: 70 karet s obrázky/otázkami, 1 kartu s pravidly, 1 přesýpací hodiny a hrací kostku.

Já jsem její pořízení zvažovala zejména kvůli zajímavě podaným informacím o Praze. Znalost svého rodného města považuji za téma, které není možné jen nechat na škole.

Moje očekávání hra rozhodně naplnila –  baví děti i rodiče. Zejména ty dospělé, kteří jsou na tom se znalostmi historie podobně jako já. Nejen pro děti, ale i pro mě je řada věcí novinkou.

Hra opět u nás doma zdomácněla i jiným způsobem, neb skoropětiletá dcera nemůže zůstat pozadu za svými sourozenci. Hraje taky, ale podle svých pravidel. Nepoužíváme všechny karty – jen ty, které zobrazují místa či osoby, které ona úměrně věku zná. Jejím úkolem je pak v daném časovém limitu správnou kartu poznat a najít.

Karty zároveň používáme i na cesty. Bereme je na cesty vlakem a do MHD (vždy jen pár karet). Poměrně často procházíme historickým centrem Prahy, tj. pokud je čas vybírám i související karty.

Cena hry je v této chvíli 404 Kč. Bližší informace včetně herních pravidel najdete zde.

Možná by Vás mohly zajímat i další hry, které jsme měli možnost od Albi otestovat:

MOJE PRVNÍ ČESKO
KDYŽ ROBOTI BREBENTÍ
LOGICKÉ HÁDANKY
POVÍDAČKY NA CESTY
CHYTRÉ VĚJÍŘE

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Další tipy na téma Praha najdete zde.

Víte o jiné hře či knížce související s Prahou? Neváhejte a sdílejte. Inspirujme se navzájem!

 

Leave a Comment