MOJE NEJ OD WELEDY

Certifikovanou přírodní kosmetiku značky WELEDA myslím není třeba představovat. Dnes bych jen ráda upozornila na 3 produkty, které by byla škoda minout. Neznáte-li jejich rakytníkový sirup, rakytnikový povzbuzující sprchový krém a balzám na rty, pojďte číst dál.

Bio Rakytníkový sirup
Proč právě ten? Má 20x vyšší obsah přírodního vitamínu C než je v pomerančové štávě. Pro 3 děti, přičemž jedno je neustále ohroženo školkovými bacily, je tohle jedna z mála věcí, u které mám pocit, že funguje. Obsahuje také minerální látky a stopové prvky, které jsou důležité pro posílení celého organismu. Po otevření je třeba jej uchovávat v lednici. Dávám dětem při virozách a preventivně, když máme náročnější období – 2 až 3 lžíce třikrát denně ředěné vodou nebo teplým čajem.

V sezóně střídáme s čerstvým rakytníkem, který je k dostání v online potravinách Košík. Když je příležitost, dávám dětem i plástečkový med. Znáte? V Praze je k dostání ve Fialové kavárně na Vinohradech. Plástečkový med nebo-li strdí je včelí plást naplněný medem. Dá se žvýkat a přitom desinfikuje celý zažívací trakt. Údajně odstraňuje z úst streptokokovou infekci a snižuje také riziko zubního kazu. Celkově posiluje organismus. Doufám, že to tímto nezakřiknu, ale školáci od nástupu školy nebyli vážně nemocní, tj. žádná antibiotika.

Plástečkový med funguje i jako prevence zubního kazu.

Ale zpátky k Weledě, neboť boj proti školkovým bacilům je téma na dalších pět článků. Zůstaneme u rakytníku, ale tentokrát v podobě sprchového krému.

Rakytníkový povzbuzující sprchový krém
Některá rána jsou krutá a tenhle sprchový krém mi pomáhá se probudit. Vůně eterických olejů z pomerančů, mandarinek a grapefruitů mi vyhovuje poslední léta. Dávno předtím než jsem začala řešit syntetické konzervanty, barviva, parfemaci, apod. Tenhle sprcháč mě jednoznačně baví svou vůní. Vůně mandarinek mi je nejspíš souzená, neboť jsem ji měla vybranou i k porodům. Dává mi energii a pozitivní nadhled. Jestli něco z aromaterapie na mě někdy fungovalo, tak právě použití éterických olejů u porodu. Jinak bych tu “hlavu” asi nevypla.


Tónující balzám na rty – rose

Lesk na rty či tonující balzám jsem nepotřebovala, dokud jsem nepoznala tento. Nevím čím mi tak uhranul, ale jiný už nehledám. Vyhovuje mi barva i balení. Tón je opravdu jemný, lesk decentní ve srovnání s běžným leskem na rty. Lyžovačku si bez něj nedovedu představit. Díky obsahu jojobového oleje a bambuckého másla rty spolehlivě chrání.

Jen pro úplnost dodám všechny produkty obsahují pouze čisté přírodní suroviny. Jsou nositelem certifikátu NATRUE, což je garance nejvyšší kvality čistě přírodní kosmetiky a BIO kosmetiky. Neobsahují žádné syntetické konzervanty, barviva, parfemaci ani látky na bázi minerálních olejů vyráběných z ropy.

Informaci o cenách včetně kompletní nabídky všech produktů značky WELEDA najdete v této online lékárně.

A jaké jsou Vaše oblíbené produkty značky WELEDA? Shodneme se?

Leave a Comment