ODJINUD – MAMABLOGY

První dítě v rodině je velká životní změna nejspíš pro každého, na druhou stranu rozdíl mezi jedním a dvěma zdravými dětmi nevidím velký – pořád máte dvě ruce, pořád to není skupina. Já osobně vidím velký rozdíl mezi dvěma a třemi. Dál se ani neodvažuji zamýšlet. Zatím. Rozdíl nebyl ihned po narození po narození nejmladší – díky zkušenostem si většina z nás při zdravém novorozenci počíná daleko šikovněji a situace se tak často “nehrotí”.

Ten velký rozdíl u nás nastal ve chvíli, kdy nejmladší začala chodit (k naší “velké radosti”  v 9ti měsících) a další pecka bylo, když začala mluvit. Razantně se zvýšil šrumec i hlučnost celé rodiny. Ve srovnání s tím, co dokázaly dvě akční děti s věkovým rozdílem 2,5 let, to byla s dvěma dítky těžká pohodička. Se čtvrtým rokem nejmladší se situace uklidňuje, nebo už jsem si zvykla? Každopádně čím dál raději sleduji jiné vícedětné rodiny a ráda se inspiruju, jak “přežít”.

Pokud neznáte tyhle blogy vícedětných maminek, určitě nakoukněte:

K blogu Ronji jsem se dostala přes sdílený článek na FB jménem Okradené děti. Souzním a určitě se budu vracet. Má 5 dětí (dva páry dvojčat) – hukot, který si ani neumím představit. Good is enough…

Život vícedětné rodiny vtipně komentuje máma 3 kluků vystupující pod přezdívkou Hausfrau na blogu Ze života u Ďáblického háje.

Skoronový blog začínají dvě sestry (každá mající 3 děti) na Blog MAMAMI. Sleduju je už nějakou dobu na IG a pod řadu jejich fotek bych se mohla podepsat. Souzním.  A jejich hlavní téma? Domov, to hlavní co stojí za to tvořit.

Pesleří – pelmel o knihách, vaření, aktivitách venku, výletech….
Pro mě předvánoční novinka – velký zdroj inspirace, hlavně co se knížek týká. Pokud si chystáte seznam do knihovny, určitě nahlédněte. Najdete zde inspiraci pro všechny věkové kategorie.

Švýcarsko je moje milovaná země, kam se budu vracet do konce svého života. O životě rodiny s třemi dětmi ve Švýcarsku píše Adina. Všechny jejich výlety jim těžce závidím (v dobrém), obdivuju, že si nedává malé cíle a kromě angličtiny se pustí i do němčiny.

Její knihu Copatá máma jsem nečetla, ale její zamyšlení na IG i na blogu NEVYLÉČITELNÁ OPTIMISTKA mě baví. Souzním, i přesto, že jsem o pár (dobře – o trochu víc než o pár) let starší a mám ty děti o něco málo starší a na pořadu rodičovství už trochu témata jiná.

Pro nadhled a inspiraci se ráda vracím na blog ZE ŽIVOTA ČTYŘMATKY. Objevila jsem jej teprve loni, letos určitě také nahlédnu.

5 věcí, které děti opravdu potřebují sepsala Míša, na jejímž IG a blogu Hrajeme si jinak
najdete zajímavé tipy pro život s dětmi, ať máte jedno nebo tři.

Ne, jen o počtu to není…jen ta cesta je pak více či méně jiná, nebo jen přístup?

A kam chodíte nakouknout Vy? Určitě mi něco uteklo, budu ráda, když mi dáte vědět.

4 thoughts on “ODJINUD – MAMABLOGY”

  1. Díky za inspiraci, už jsem k holkám nakoukla. U návštěvy restaurace Hausfrau se střemi dětmi jsem si naprosto vše představovavala v barvách. A děkujeme moc za zmínku, červenáme se. 🙂

    Reply
  2. Některé jsem neznala, ráda se podívám, není od věci čerpat zkušenosti dopředu 😀
    K doporučení toho tak moc nemám, ale když se řekne víc dětí, vždycky si kromě Ronji a Hausfrau vzpomenu na Ekomamku, které se nedávno narodilo sedmé dítko 🙂 Ta ale už nějakou dobu (asi ne překvapivě) nebloguje (starý blogu tu http://zivotvnasadam.blog.cz/), pouze provozuje e-shop a i tak nechápu, jak to s tolika dětmi zvládá 😉

    Reply
  3. Děkujeme moc! Vtipné na tom, je, že Mámami a Ronja se znají i osobně už dlouhé roky 🙂 Ať se daří v novém roce, nejen na blogu 🙂 Markét

    Reply
  4. Jé… 🙂 já si říkala, co se to děje… že mi ve statistikách vyjelo, že mě začali navštěvovat lidi přes 3dmamablog? Tak děkuju za zmínku… moc mne potěšila 🙂 Taky vás občas sleduju 😉

    Reply

Leave a Comment