PŘED PIKOLOU ZA PIKOLOU

Poslední dobou čtu jeden příběh rodičovské lásky za druhým. Tenhle příběh mě donutil přehodnotit moje ponaučení pro děti o kontaktu s cizími lidmi. Obyčejná hra na schovávanou se v tomto příběhu matky a 4leté dcery změní v noční můru každého rodiče. Když matka otevře oči, dcera je pryč.

Kniha je napínavá, psaná jak z pohledu rodiny uneseného dítěte, tak z pohledu únoskyně. Čtenář se postupně dovídá další okolnosti příběhu. Já sama jsem si v podstatě první večer u knihy říkala, že hned ráno musím promluvit s nejmladší. Neprozradím, jak jsem své rodičovské poučení doplnila – nerada bych prozradila více než je v anotaci. Každopádně tahle variace únosu mě nenapadla.

Označení thiller u tohoto příběhu mě zpočátku trochu odrazovalo. Po přečtení bych knihu z laického pohledu zařadila mezi psychologické romány, neboť poměrně podrobně popisuje pocity matky unesené dcery a  myšlenkové pochody únoskyně.

Recenzní výtisk věnovalo online knihupectví Knihcentrum.cz.  Na odkazu pod titulní stránkou si můžete knihu nejen zakoupit, ale také přečíst ukázku. V této chvíli (1/2018)  je cena 279 Kč.

Název: Před pikolou za pikolou
Autor: Linda Greenová
Překlad: Zdík Dušek
Nakladatelství: Bookmedia s.r.o.
Počet stran: 300
Anotace: Čtyřletá Ella se ztratí své matce v parku během hry na schovávanou. Je pryč. Zmizela beze stopy. Do hledání se pouští policie i rodina. Kdo ji mohl unést? A co když to není jen tak někdo? Je to někdo, koho znala? Někdo, kdo si myslí, že dělá správnou věc? Vrátí se malá holčička ještě někdy domů, nebo zmizí už navždy? Napínavý psychologický thriller autorky Lindy Greenové byl jako e-kniha šest měsíců na žebříčku bestsellerů Amazonu a poté se dočkal také své tištěné podoby. 

Máte pocit, že času na čtení je málo? Mrkněte na nabídku termálních koupališť za hranicemi ČR. Zázemí je takové, že čas budete mít i na čtení, i přesto, že máte v zádech tři děti.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Leave a Comment