ONLINE NÁKUPY JINAK

Hledám a pořád nenacházím. Ráda bych část svých nákupů včetně tedy vánočních nákupů pořídila v charitativních eshopech. Nákupy v kamenných prodejnách moc nedávám –  obchod JEDNA BEDNA byl výjimkou, neboť není zas tak vzdálen od mé každodenní trasy.

Víte o chráněné dílně provozující eshop či mající účet na Fleru? Prosím, dejte mi vědět. A pojďte se podívat, jaké zajímavé online obchody jsem objevila já. Jsem si jista, že několik vánočních dárků či drobností zde určitě můžete pořídit. Odkaz vždy přímo pod logem.


V Chráněné dílně TULIPAN pracují zaměstnanci se zdravotním postižením, kteří by neměli šanci uplatnit se na běžném pracovním trhu s ohledem na rozsah a stupeň jejich handicapu. V současné době je zde zaměstnáno 62 osob se zdravotním postižením.

 

 

Nákupem na eshopu Povidlo.cz podpoříte další rozvoj služeb pro lidi se zdravotním postižením. Neziskovka Dobromysl o.p.s. poskytuje klientům péči a podporu, kterou si vyžádají. Individuálně – tak jak kdo potřebuje.

 

 

Jsme různí, ale patříme k sobě. Každý člověk je jedinečný a zasluhuje respekt. Tak zní začátek poslání Diakonie ČCE – středisko Rolnička, které bylo založeno v roce 1994 jako denní centrum pro 12 dětí s mentálním a kombinovaným postižením ze Soběslavi a jejího blízkého okolí. Kromě toho Rolnička také dává práci lidem s postižením. Ve své chráněné dílně zaměstnává 16 mužů a žen s mentálním a kombinovaným postižením a ti se podílejí na výrobě věcí, které Vám zde nabízí.

 

V dílně V růžovém sadu se vyrábějí drobné předměty ze dřeva. Dílna pracuje na zakázku. Poslání organizace je napomáhat ke zvyšování kvality života lidí s postižením. Přispět ke zkvalitnění informovanosti veřejnosti. Cílem organizace je přispívat ke kvalitě života lidí s mentálním handicapem provozováním dílny na výrobu dřevěných předmětů.

Neziskovou organizaci Cestu domů můžete podpořit nejen v kamenných obchodech, ale také nákupem online. Cestu domů nejspíš netřeba představovat – umožňuje péči o umírající v domácím prostředí, poskytuje zdravotní a poradenské služby.

Budu vděčna za Vaše tipy a rozšíření seznamu online charitativních obchodů.

Moje další vánoční zkratky najdete zde.

2 thoughts on “ONLINE NÁKUPY JINAK”

Leave a Comment