DR. CBD – VITASKIN PLATINUM

Během září a první poloviny října jsem měla možnost společně s dcerou otestovat přípravek jménem VitaSkin Platinum. Je určen jako první pomoc při kožních problémech. Napomáhá zklidnit a obnovit kůži namáhanou vnějšími vlivy – poškrábaním, omrzliny, popáleniny. 

Obsahuje konopný olej a kanabinoidy, které napomáhají obnovovat kožní bariéru a zajistit pocit úlevy u podrážděné pokožky.

U nás doma to byl první krém podobného složení. Dcera trpěla silným atopickým ekzémem od 2 let. Od 4 let je v podstatě zaléčená, v podzimních a zimních měsících reaguje její kůže nevyzpytatelně. Od extrémního režimu domácnosti v době aktivního ekzému jsme se s výjimkou pracích prostředků v podstatě vrátili k běžnému režimu. Potraviny, které vyšly jako hraniční u testů, jí v malém množství. Roky jsme používali nerafinované bambucké máslo a ovesné koupele.

Nyní v jejích 8 letech jsem měla pocit, že je třeba se podívat i na výrobky fungujícím na jiné principu….roky jsem v podstatě měla strach jakkoliv experimentovat. Stav její kůže však zdaleka není ideální, na druhou stranu už s ekzémem tzv. umí fungovat. Před nástupem dospívání mi přišlo ideální vyzkoušet i něco jiného.

Tohle je ve zkratce můj důvod, proč jsem kývla na možnost seznámit se s přípravky společnosti BioVita group. Testovaly jsme VitaSkin Platinum, pro srovnání jsme měly i vzorek balzámu VitaSkin Gold.

Přesvědčilo mě také, že balzámy jsou BEZ VAZELÍNY, PARABENŮ, PARFEMACE A UMĚLÝCH BARVIV. Neobsahují pouze konopný olej, ale extrakt z celé rostliny. Navíc při pěstování nepoužívají chemické postřiky ani hnojiva. Výrobky netestují na zvířatech.

Podrobné informace o složení tohoto balzámu najdete zde.

A jak testování dopadlo? Dcera má radost… přípravek ji pomáha zklidnit pokožku hned při prvním podráždění, resp. hned při prvním pocitu nepohodlí. Je rychle vstřebatelný a není mastný. Ve srovnání s bambuckým máslem věřím, že je to pro ni velká výhoda. Je použitelný i během dne.

Kůže je i z mého laického pohledu v dobrém stavu. Nejsem odborník a nejsem tedy schopna posoudit výsledky výzkumu kanabidiolu, ale v téhle cestě teď chvíli budeme pokračovat….

Já si vůbec netroufnu tvrdit, že tento prostředek Vám pomůže v boji s ekzematickou pokožkou. V této chvíli však můžu s čistým svědomím napsat, že je i jiná cesta, než neustále promazávat bambuckým máslem. Já sama jsem zvědavá na vývoj v následujících měsících.

Pro úplnost informací závěrem dodávam, že cena tohoto balzámu je 249 Kč za 30 ml. Objednávat můžete na stránkách společnosti BioVita Group. Odkaz je pod logem.

Znáte? Máte zkušenost s konopnou kosmetikou? Za Vaše tipy v péči o ekzematickou kůži budu ráda. #inspirujmesenavzájem

Leave a Comment