SEDMIKRÁSKOVÉ LÁZNĚ

Kvalitní přírodní kosmetiku bez syntetických látek používám u dětí od narození. Druhorozená je zaléčený atopik, poslední dva roky skoro bez příznaků, rozhodně však v této oblasti vůbec neexperimentujeme a držíme se osvědčené přírodní kosmetiky.

Naopak já osobně jsem se k přírodní kosmetice dostala až díky tomuto blogu. Bylo to opravdu příjemné překvapení. Rozhodla, že si udělám čas i na změnu své kosmetické výbavy a připojím se ke směru, který jsem už dávno nastavila u svých dětí.

Sedmikráskové výzvě na webu Blogerky.cz jsem nemohla odolat. Ve velké konkurenci blogerek se na mě usmálo štěstí – příležitost vyzkoušet sadu SEDMIKRÁSKOVÉ PLEŤOVÉ LÁZNĚ od společnosti Manufaktura.

Tento set obsahuje 4 přípravky pro hydrataci a omlazení pleti  – peelingovou masku, hydratační fluidum, olejový elixír a omlazující sérum. Nic z toho nepoužíváte? Do této chvíle ani já – i přesto, že za chvíli už nejspíš v tichosti oslavím 40. Myslím, že je už nejvyšší čas na změnu – sama vidím, že pleť začíná stárnout. Musím si přiznat – je povadlejší a s prohlubujícími se rýhami mezi nosem a rty. Opravdu jsem byla zvědavá, zda kyselina hyaluronová je takový zázrak pro stárnoucí pleť, jak se na netu píše.

KROK PRVNÍ

Peelingová hydratační pleťová maska se sedmikráskou a kyselinou hyaluronovou

Aplikuje se na suchou a čistou pleť jako peeling, poté se nechá působit jen 5 minut. Pro mě osobně velké plus je právě tento čas. Použití masky je příjemné, výsledek je vidět hned na první pohled. Já jsem se utvrdila v tom, že minerální bahno, které jsem roky používala, bylo naprosto pro moji pleť nevhodné. Byla jsem příjemně překvapená, jak může pleť vypadat už použití prvního přípravku z této sady.

Velikost balení je 50 ml. Jeho cena je 189 Kč. Bližší informace o složení přímo u Manufaktury tady.

KROK DRUHÝ

Hydratační pleťový fluid se sedmikráskou a kyselinou hyaluronovou

Druhým krokem je hydratace. Fluid se sedmikráskou a kyselinou hyaluronovou vystřídal od prvního použítí můj běžný denní krém.

Velmi rychle se vstřebává a stejně jako u masky mám pocit, že pleť opravdu rychle reaguje – účinky sedmikrásky i kyseliny haluronové jsou i pro mě jako naprostého laika viditelné ihned, což se u běžného krému nestává. Pokud bych měla vybrat z celé sady jen jeden produkt, u kterého už zůstanu, tak je to tenhle.

Velikost balení je 50 ml. Jeho cena je 249 Kč. Bližší informace o složení přímo u Manufaktury tady.

KROK TŘETÍ

Exkluzivní regenerační & výživný pleťový olejový elixír

Třetím krokem je nanesení olejového elixíru. Tady musím vyzdvihnout naprosto parádní balení s kapátkem, tj. nanesete přesně tolik, kolik potřebujete (resp. kolik si myslíte, že potřebujete). Já tady nejspíš nevychytala množství a opakovaně jsem se ráno vzbudila s mastným filmem na celém obličeji.  U tohoto produktu si hodnocením nejsem úplně jista. Uvidím, jak na něj bude pleť reagovat v zimních měsících. Teď v horkém létě jsem neměla úplně pocit, že olej je to co moje pleť potřebuje. Rozhodně zkusím ještě vychytat počet kapek.

Velikost balení je 30 ml. Jeho cena  je 329 Kč. Bližší informace o složení přímo u Manufaktury tady.

KROK ČTVRTÝ

Anti-aging sérum na okolí očí a rtů se sedmikráskou, Q10, kyselinou hyaluronovou


Tohle sérum je můj nový trik, jak vypadat lépe – skvěle hydratuje oční okolí i nosoretní rýhy. Nadchl mě i  svým speciálním kovový aplikátorem, který usnadňuje nanášení. Opět nanesete přesně tolik, kolik potřebujete. Další z produktů v této sadě, u kterého už zůstanu. Velikost balení je 8 ml. Jeho cena je 249 Kč. Bližší informace o složení přímo u Manufaktury tady.

Shrnu-li to – pleťové lázně Sedmikráska slibovaly ve svém návodu 7 kouzel krásy – hydrataci, zpevnění, regeneraci, zklidnění, výživu, rozjasnění a omlazení. Díky všem 4 zmiňovaným přípravkům všechny kouzla nastala. Z celé sady jsem měla velmi příjemný pocit už po prvním použití.

Pleť vypadá ihned daleko lépe – nepůsobí tak unaveným a vyčerpaným dojmem. Jsem zvědavá na účinky při dlouhodobějším používání. Celá sada působí velmi exkluzivním dojmem, přináší mi chvíli jen pro mě – čas pro mámu, která má často jen pár minut.

Příjemné překvapení od začátku až do konce. Od balení až po ihned viditelné účinky na pleť mě jen ujistily, že jsem na správné cestě. Promyšlené uzávěry – pístový uzávěr či kapátko znamená, že nedochází ke zbytečnému plýtvání při nanášení.

Máte svoje oblíbené přípravky od Manufaktury? Určitě mi dejte vědět, budu Vám vděčna za inspiraci.

Ukládáte si inpiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Leave a Comment