BLUDIŠTĚ V KUKUŘICI

Mám vždy velkou radost, když se mi podaří objevit místo, kde se baví celá rodina. Skloubit potřeby 3 dětí ve věku 4 až 10 let není úplně jednoduché. S rostoucím věkem dětí je to trochu snadnější. Na druhou stranu tradiční výletní cíle pro rodiny s dětmi jsou často davová záležitost, což není úplně můj šálek čaje. My měli dnes štěstí a pozdně odpolední doba se pro bludiště ukázala jako ideální – nikde nikdo. Včetně naší pětičlenné rodiny zde bylo maximálně 12 lidí.

Víte, že v České republice je 25 kukuřičných bludišť? Až do tohoto týdne jsem netušila, že jedno máme jen pár minut od bydliště. Dnes jsme vyzkoušeli bludiště v Kolodějích. A určitě v sobotu po cestě do Brna si nenecháme ujít i údajně největší kukuřičné bludiště v ČR.

Cílem je nejen bludiště projít, ale zároveň také najít 8 hádanek. Mladší děti zapisují do hrací karty, starší mohou snímat kód pomocí mobilní aplikace, což můj desetileťák náležitě ocenil. Aplikace zároveň měří i dosažený čas – od začátku tedy nasadil rychlejší tempo.

KUKUŘIČNÉ BLUDIŠTĚ V PRAZE (KOLODĚJE)

Časová náročnost pro děti ve věku 4 a 7 let je cca 60 až 90 minut. Prvních 6 hádanek z 8 našly poměrně rychle. Pak střídavě propadaly beznaději, že další hádanku už nenajdou. Bloudili jsme všichni opravdu hodně. Spolu i jednotlivě.

Desetileťák běhal s mobilem a sbíral kódy. Trvalo mu to podstatně kratší dobu. Nakonec se však v bludišti motal s námi, neb neuměl najít cestu k našim chybějícím úkolům.

Já jsem udělala skoro 3000 kroků. Troufnu si tvrdit, že děti daleko více a v rychlejším tempu:) Uvítala bych kafe do kelímku a odpočívadla pro celodenně o děti pečující osoby. Vzhledem k tomu, jak moje dcery bloudily ve stejných cestičkách okolo, měla jsem i během prázdninového dne i chvíli pro sebe. 🙂

Běžná cena pro rodinu 2 + 3 (dítě starší 3 let) je 350 Kč. Můžete vzít i kočárek. Podrobnější informace najdete tady

TIP: Nyní je akce na Slevomatu, kdy cena pro pětičlennou rodinu je 235 Kč.

Ponaučení: Příště to chce systém!

Kukuřičné bludiště není výlet na celý den ani odpoledne. Rozhodně však stojí za návštěvu, je to totiž výlet pro děti i rodiče. Info z Brna dodám už příští týden.

A co Vy? Máte oblíbené bludiště? Za Vaše tipy budu vděčna. Inspirace pro výlety s dětmi není nikdy dost.

Za tento tip patří můj velký dík Janě (Sdětmivbaglu).

7 thoughts on “BLUDIŠTĚ V KUKUŘICI”

  1. Pro nás to ještě není – malý je moc malý, ale díky za tip, Koloděje nemáme daleko, takže až povyroste, určitě to vyrazíme prozkoumat 🙂

    Reply

Leave a Comment