EKO PŘÍPRAVKY NA OPALOVÁNÍ

Výběr toho nejlepšího opalovacího krému je moje každoroční téma – s rostoucím počtem dětí a jejich lepšími vyjadřovacími schopnostmi je výběr čím dál komplikovanější. Pořád hledám takovou ochranu před sluncem, která by vyhovovala celé rodině.

Až do této výzvy pro blogerky jsem zcela rezignovala na přírodní krémy. Bez parabenů a bez minerálních olejů zní sice dobře, ale v našem případě to předloni znamenalo i bez namazání. Jakmile starší děti zjistily, že krémy lze jen těžko rozmazat a na kůži zůstává bílý nádech, další namazání už probíhalo s velkými diskusemi.

Výzvu portálu Blogerky.cz vyzkoušet přípravky bez parfémů a bez parabenů jsem se rozhodla přijmout, neboť investic do krémů, kterými nelze natřít děti už bylo dost. Přiznávám předem, že moc velké šance jsem těmto přípravkům nedávala.

Shrnu-li požadavky moje i dětí, je toho na jeden krém více než dost:

  • Krém nesmí být modrý. I přesto, že po roztřetření to není poznat, jedno moje dítě chytá hysterák, že šmoulou nechce být ani pár vteřin.
  • Musí být dobře roztíratelný a rychle vstřebatelný. Na kůži nesmí zůstat žádný bílý film, neb jiné z mých dětí jinak nevyjde z domu.
  • Podle mých představ má velikost balení tak akorát – žádné velké rodinné balení na výlety v batohu tahat nechci. Jakékoliv mini balení je při 3 dětech poněkud finančně náročnější.
  • Vzhledem k tomu, že jedno z dětí je zaléčený atopik, uvítám přírodní variantu. Nikoliv však výměnou za komplikované roztírání. Rychlé nanesení přípravku je pro mě nejdůležitější.

Od eshopu  jsem dostala k vyzkoušení:

AVIVIR Aloe Vera opalovací mléko SPF 30 (BIO Aloe) a krém po opalování AVIVIR Aloe Vera After Sun (BIO Aloe)

V testovacím týdnu jsem spolu s dětmi při slunečném počasí absolvovala:

  • jízdu na kajaku na Bodamském jezeře
  • vysokohorskou turistiku
  • celodenní pobyt na písečné pláži u jezera Maggiore ve Švýcarsku

Krém po opalování jsem použila každý večer po pobytu na slunci.

Výsledek? Nejenže nikdo nebyl od sluníčka spálen, ale také nikdo neodporoval, nikdo nesmlouval. Nikoho jsem nemusela přemlouvat. Mazání probíhalo právě díky tomuto krému rychle a bez debat o nutnosti a prospěšnosti tohoto opatření.

Opalovací mléko AVIVIR ALOE VERA SPF 30 je nemastné, rychle se vstřebává, dobře chrání před sluncem. Není modrý:) Překvapilo mě, že je zcela bez parfémů, parabenů, barviv, alkoholu a minerálních olejů! A i přesto se rychle vstřebá a nezanechá na kůži bílý nádech.

U mě momentálně jednička v celé řadě přípravků, které jsem za posledních deset let s dětmi vyzkoušela. Troufnu si odhadnout, že minimálně 15 druhů už jsem doma měla.

Jediné co mi chybělo je pístový uzávěr, který podle mého názoru brání plýtvání. Zvlášť, když se k přípravku dostanou děti. Velikost balení 150 ml je ideální do batohu na výlety.

Pro krém po opalování AVIVIR Aloe Vera After Sun platí víceméně to samé. Nemůžu posoudit, zda opravdu snižuje zarudnutí pokožky, neboť u nás se nikdo nespálil. A to i přesto, že jsem měla pochybnosti zda ochranný faktor SPF 30 bude dostatečný. Každopádně se stejně jako opalovací mléko rychle vstřebává a nezanechává mastný lesk.

Těší mě, že oba přípravky jsou označeny ekonologickou značkou Severské labutě, což mimo jiné znamená, že výrobky jsou šetrné k životnímu prostředí.

A co Vy? Jaké jsou Vaše oblíbené přípravky proti slunci? Na inspiraci od Vás se budu těšit.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Leave a Comment