PŘÍRODNÍ KOSMETIKA

Tento blog mi letos přináší spoustu nečekaných příjemných překvapení. Příležitost vyzkoušet hned dva produkty přírodní certifikované kosmetiky je ideální začátek pro novou kategorii článků na tento blog. Ne, nebojte se – nebudu fušovat do řemesla beauty blogerkám. 🙂 Jen jsem se rozhodla vyzkoušet několik produktů, které by mě osobně, potažmo Vás mohly zajímat. První z nich jsou značky

N O B I L I S   T I L I A

Přírodní kosmetiku Nobilis Tilia znám jako matka – pro své děti mám jejich nosní olej. Funguje skvěle na nosy odřené od školkové rýmy. Když nejmladší trápily opakované záněty středního ucha používala jsem jeden z jejich éterických olejů, který jsem přidávala do aromalampy. Nejsem si jista, co přesně zabralo, ale letos jen 1x s roční pauzou od posledního zánětu. Snad to teď nezakřiknu. Daleko častěji od té doby používám éterické oleje k pročištění vzduchu.

Několik olejů mi také doporučila moje dula u druhého porodu, kdy mě strach z VBAC nenechával spát celou noc. Jejich vůni už navždy budu mít spojenou s druhým těhotenstvím.

Na jejich přírodní kosmetiku pro ženy jsem  však nikdy nekoukla. V podstatě se držím svého osvědčeného minima a zbytek jde mimo mě. Letošní rok je  však pro mě ve znamení zkoušení nových věcí i cest a zároveň se opravdu snažím soustředit více na sebe. I nejmladší už je konečně ve věku, kdy není 24 hodin denně se mnou.

Vyzkoušela jsem:

JEMNÝ KRÉM NA RUCE

Překvapením pro mě bylo pístové balení tohoto krému. Můj běžně používaný jej nemá, ale teď už vím, že by bylo fajn, kdyby jej měl. Velikost balení je ideální do mé velké kabelky či do batohu na cesty. Balení je o velikosti 50 ml. Netroufám si odhadnout, jak dlouho mi vydrží. Zatím používám cca 10 dní a pořád jej mám.

Krém je rychle vstřebatelný. A to tak rychle, že mě vůbec neomezuje. Běžně si ruce během dne nenatírám, ale tady nebyl důvod čekat na večer na chvíli klidu. Velmi rychlá vstřebatelnost a zvlášť jemná citronová vůně mě lákala použít krém i během dne. Moje ruce to ocenily –  vypadají výrazně lépe.

Mám pocit, že je na čase začít používat krém na ruce pravidelně…budu se snažit. V péči o sebe mám výrazné rezervy. Kdyby se jednalo o některé mé dítko, vsadim se, že mazat budu bez váhání v doporučeném časovém intervalu. 🙂 Dokud mám tenhle krém v kabelce, moje šance na pravidelnost je velká. Není nic, co bych mu vytkla. I cena tohoto krému podle mě odpovídá tomu, že se jedná o českou certifikovanou přírodní kosmetiku.

ČISTICÍ MASKA TUŽEBNÍKOVÁ

Druhou novinkou, která mi byla poslána k testování je hloubkově čistící maska. Obsahuje vysoce efektivní směs přírodních jílů a bylinných extraktů, které pleť nejen do hloubky čistí, ale zároveň pomáhají zbavit ji zánětů a obnovit přiměřenou tvorbu kožního mazu.

Vím, že bych si po nanešení masky měla na 15 minut lehnout a číst si… ale můžu potvrdit, že s maskou se dá v pohodě běhat kolem domácnosti. Nanáší se pouze tenká vrstva, která od samého počátku nikam nestéká.

Pleť se výrazně zklidnila, nebyla vysušená ani příliš stažená. Zánětlivá místa na 2 místech zklidněna. Běžně používám minerální bahno z mrtvého moře a jsem na pochybách, zda je to v mém případě ta správná cesta. Z téhle čistící masky mám daleko lepší pocit. Pleť nedostala neutrpěla tak velký zásah v podobě vysušení, ale naopak dostala impuls ke zklidnění.

Při pravidelném používání by mělo docházet k obnově přirozené rovnováhy pleti. Uvidíme. Rozhodně, ale chvíli vynechám minerální bahno a zkusím pravidelně právě tuto masku.

Pístové balení mě baví – nedochází k plýtvání. Cena balení o velikosti 50 ml je 309 Kč.

K oběma produktům se budu ráda vracet. Přírodní kosmetika byla v posledních letech moje téma hlavně u dětí. Atopický ekzém u dcery byl začátek mého velkého experimentování a hledání informací. Ekzém je už nějaký pátek zaléčen, přesto u dětí pořád zůstáváme u osvědčené přírodní kosmetiky. Určitě je načase, abych tím směrem posunula i svoji kosmetickou výbavu.

Bližší info o obou produktech můžete najít na stránkách Nobilis Tilia. Odkazy na oba přípravky jsou uložené přímo pod jejich fotkami.

A co Vy? Jakou máte zkušenost s Nobilis Tilia? Máte své osvědčené přípravky? Určitě mi dejte vědět, ráda se inspiruju.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

7 thoughts on “PŘÍRODNÍ KOSMETIKA”

  1. Nobilis mám moc ráda, ale používám od nich pouze čisté výrobky – éterické oleje a jednodruhové pleťové oleje. U spousty výrobků mi vadí složení, které není jen ryze přírodní.

    Reply
    • Aha, tak to jsem netušila. A ten nosní olej pro děti náhodou netušíš? Složení: Helianthus Annuus Seed Oil, Zea Mays Germ Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Hypericum Perforatum Flower Extract, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, obsahuje směs éterických olejů. Alergeny: Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Citral*. – * z přírodních éterických olejů

      Reply
      • Dobrý den, děkujeme za krásnou recenzi! Velmi nás těší, že se výrobky líbily 🙂
        Společnost Nobilis Tilia je na trhu již víc než 20 let a některé výrobky máme ještě se starou recepturou a tudíž mohou obsahovat ne přírodní látky. Ale výrobků tohoto rázu je v našem sortinementu minimum. Navíc naše vlastní vývojové oddělení neustále pracuje na zlepšení a výsledkem pro Vás může být i zkoušená maska, která nahradila stávající masku Lecitinovou, která ještě neměla CPK, tedy Certifikát přírodní kosmetiky, jenž je jeden z nejpřísnějšího na světě.
        Výrobky v dětské a těhotenské kosmetice již prošly všechny rekonstrukcí a jsou v bio kvalitě a mají CPK. Konkrétně Jemný nosní olej obsahuje jen rostlinné a éterické oleje, a vitaminy A a E, takže se nemusíte ničeho bát 🙂
        Krásné svátky, Nobilis Tilia!

        Reply
      • Ten nosní olej je výborný, také ho pro děti mám a složení je v pořádku – oleje a syntetický vitamíny. Jsem ráda, že se vyjádřila zástupkyně Nobilisu ohledně složení a moc ráda čtu, že se složení stále mění k lepšímu. Jak mám Nobilis ráda, tak díky své hodně citlivé pleti a snaze o non-toxic domácnost jsem musela spoustu výrobků přestat používat (hlavně šampony). Ale na EO a pleťové oleje nedám dopustit 🙂

        Reply

Leave a Comment