RETRO HRY NA CESTY

Plán výletů na léto už máte, ale netušíte jak zabavit děti na cestě bez mobilu či tabletu? Pojďte se inspirovat, vybrala jsem pár retro hraček, které se u nás doma drží už delší dobu a jejich cena byla méně než 90 Kč.

RETRO HRY NA CESTY PRO DĚTI

Shrnula jsem naše ověřené hry z posledních 6 let, které u nás zůstavají trvale a nejsou otázkou jedné sezóny. Jsou to hry mého dětství.

Většina těchto her roste spolu s dětmi, zabaví školkáčka, předškolačku i mladšího školáka. Zatímco školkáček bude potřebovat pomoc, starší dítě často už díky současným profi návodům na Youtube bude poučovat rodiče.

PŘEBÍRANÁ – PROVÁZEK

Jednoduchý provázek vyplní čas nejen na cestě, ale i v jakékoliv řadě. Barevně vylepšenou variantu, navíc cenově dostupnou v řádech několika desetikorun najdete – TADY!

Návody jak na to, najdete na YouTube. Novinkou i pro mě bylo, že není třeba 4 rukou, ale existuje celá řada jen pro 2 ruce.

CÉČKA

Krabičku s céčky oceníte ve chvíli, kdy je třeba chvíli posedět, ať už v autě nebo kdekoliv jinde na omezeném prostoru. Variant jak je poskládat do řetězu je opravdu hodně. A pozor, běžně k dostání už jsou i svítící.

RETRO HLAVOLAMY

Hru 15 dostala nejmladší na pravidelné cesty vlakem chvíli po čtyřletých narozeninách.

Nejenže během chvilky uměla počítat, ale hra ji baví i teď v sedmi letech. Jako varianta hry, která není na mobilu či tabletu je tohle skvělá varianta. Velmi slušný výběr retro hraček najdete v obchodě Hugo chodí bos. Najdete tam i hlavolam bludiště i fotbal.

MĚSTO, JMÉNO, ZVÍŘE, VĚC
Retro hry na cesty
Šablona ke stažení – TADY!
VIDĚL/VIDĚLA JSEM

Výzva “Viděl/viděla jsem” je pro nás hra na celé prázdniny, fialové auto stále ještě hledáme. Šablona ke stažení je TADY!

GUMA

Skákání gumy je skvělé na protažení během cesty, když v dohledu není žádné hřiště. Nejsem přesvědčená, že ke skákání potřebujete speciální gumu, roky nám stačí obyčejná guma z galanterie. Je třeba si pohlídat dostatečnou délku.

Základní pravidla si moje generace vybaví i bez YouTube, neboť my skákali opravdu všude. Já si svou sestavu z dětství pamatuji i po 30 letech. Dcery si obtížnost postupně upravují. Místo hledání sestavy na netu, je třeba dát dětem dostatek času, aby si všechny možnosti gumy vyzkoušeli.

Jedeme základ. Navíc pak “brnkačky” (držiči jemne brnkají celou dobu do gumy), “nudličky” (úzký postoj držičů gumy) a “zpívánky” (nejen skákat, ale je třeba i zpívat). Věřím, že variant je daleko více, ale nám to takhle stačí.

Cenově dostupnou skákací gumu můžete koupit TADY!

Retro hračky
Pamatujete? Cestovní verze je lehká a skladná. Jedna hra stojí 89 Kč.
MALUJEME NA CHODNÍK – KŘÍDY

Křídy jsou roky osvědčená klasika, trvale v batohu i kufru auta. Zachrání řadu situací, kdy se musí počkat a okolí není vůči dětem příliš vstřícné.

https://3dmamablog.cz/2020/05/04/hry-na-chodniku/

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Další inspiraci najdete na pinterestovém účtě 3dmamablog.

Hry na cesty

Leave a Comment