GENETICKÁ METODA

Máte doma začínajícího čtenáře? Hledáte zajímavou knihu pro první čtení? Pojďte nahlédnout. Tato knížka pohádek vycházející ze zásad genetické metody výuky čtení se osvědčila u nás doma.

EDICE PRVNÍ ČTENÍ: MOJE MAMINKA JE NEJ

Dětské knihy psané genetickou metodou u nás doma nikdy příliš velký úspěch neměly. Existuje pár výjimek a asi nepřekvapí, že mají stejnou autorku. Napsala je paní učitelka s dlouholetou praxí, matka 2 dětí – Eva Horáková.

Její kniha Moje maminka je nej je soubor příběhů, kde hlavními hrdiny jsou nejrůznější zvířatka, která si vyprávějí veselé příběhy o tom, co prožila či prožívají se svými maminkami.

Genetická metoda - knihy
Akční cena – TADY!

Je psaná velkými tiskacími písmeny. Pohádky jsou řazeny od pohádek složených pouze z jednoduchých jednoslabičných slov přes pohádky ze slov dvouslabičných až po pohádky se slovy trojslabičnými a případně čtyřslabičnými.

Moje maminka je nej

Úskalím knih tohoto typu u nás doma u všech dětí bylo jejich grafické zpracování a často samotná první kapitola. Jen málokdy najdete v prvních kapitolách zajímavý příběh.

Děti pak kniha nezaujala, neměly potřebu se k ní vracet a raději se dožadovaly komiksu.

První čtení - Moje maminka je nej
Poslední kapitole je nejtěžší.

Evě Horákové se však daří zaujmout děti už v první kapitole, její knihy přečetly moje děti vždy od začátku až do konce.

Podrobnosti o genetické metodě výuky čtení i pracovní listy najdete na webu Čtení genetickou metodou – TADY

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek. Další tipy pro první čtení najdete na blogu – TADY!

Knihu jsem získala v rámci svého výběru recenzních výtisků od nakladatelství Portál. Info o akční ceně včetně ukázky z knihy najdete na jejich webu.

Leave a Comment