VAŘÍME S DIONE

Další blogerská výzva na webu Blogerky.cz opět jakoby kopírovala realitu u nás doma. Zásoba různé zeleniny na mražáku mi rozhodně usnadňuje život. Jakmile potřebuji rychle servírovat jídlo na stůl, jdu často rovnou na mražák.

Český hrášek od Dione najdete u nás v mražáku v kteroukoliv roční dobu, a proto jsem i další blogerskou výzvu  přijala. Posílám dál náš oblíbený recept na hráškovou polévku.

VAŘÍME S DĚTMI: HRÁŠKOVÁ POLÉVKA

Tahle hrášková polévka má tu správnou hráškovou barvu! Hrášková polévka podle mých dětí nemůže být žlutá.

Časová náročnost: 15 – 20 minut

Potřebujeme:

1. Český hrášek od Dione (1 balení)
2. 1 polévkovou lžíci másla
3. domácí vývar, popř. vodu
4. špetku soli
5. petržel, popř. bazalkové pesto
6. přílohy: opečený chléb, sýr nebo opečená slanina, tj. 3 děti – 3 různé oblíbené přílohy:)

Postup:

Na rozpuštěném másle mírně opečeme hrášek, zalijeme vodou či vývarem. Podle potřeby osolíme. Přivedeme k varu a necháme povařit.

Přidáme petržel, rozmixujeme do hladka. Důvod? Jinak by si 2 ze 3 dětí na drobno nakrájenou petržel nedaly.  Pokud zalívám jen vodou, přidám čajovou lžičku másla. Můžeme přidat lžíci bazalkového pesta.

Opečenou slaninu jsem vyfotit nestihla:)

Ozdobíme oblíbenou přílohou a můžeme podávat.

Pro druhý recept jsem si vybrala LESNÍ SMĚS. Pro mě novinka, protože mám pocit, že zmražené maliny či borůvky mohu použít maximálně tak do smoothie. Strach, že po rozmražení z toho bude ovocná kaše, mi nikdy nedovolil jakékoliv jiné použití. Nebyla by to však opravdová výzva, nezkusím-li i něco nového. Rozhodla jsem se s dcerou upéct upravenou variantu jejího koláče a ozdobit jej touto lesní směsí od Dione.

VAŘÍME S DĚTMI: TVAROHOVÝ KOLÁČ S LESNÍM OVOCEM

Původní recept máme z kuchařky pro děti jménem Dobrodružství v kuchyni, o které jsem už psala na blogu tady. Původně recept na citronový koláč, který čtyřletá dcera už zvládá zcela samostatně připravit, jsme upravily – vynechaly citron a přidaly trochu vanilkového extraktu. Jinak dcera pracovala samostatně přesně podle skvěle napsaného receptu v kuchařce. Já jsem fungovala jen jako odborný poradce a asistent, který dosáhne na horní polici v ledničce a umí už obsluhovat troubu.

Časová náročnost: 15 + 35 minut

Potřebujeme:

1. 2 x pudink
2. 2 x polotučný tvaroh
3. 1/2 másla
4. 3 x vejce
5. 1/2 hrnku cukru

Do rozehřátého másla vmícháme všechny suroviny. V dortové formě pečeme cca 30 – 40 minut na 180°C.

Necháme vychladnout a vyklopíme.

Po vzájemném přetahování o formu mezi mnou a dcerou se nám povedlo koláč ze silikonové formy vyklopit správnou stranou nahoru.
Na fotce je celý obsah 1 balení Lesní směsi od Dione. Jsou zde maliny, ostružiny, borůvky a červený rybíz.

Lesní směs jsme nechaly při pokojové teplotě rozmrazit. Trvalo to cca 15 minut. Docela mě překvapilo, že ovoce bylo celé. Ozdobu koláče zvládla dcera sama, aniž by se jí kousky ovoce nějak výrazně rozmačkaly. Maliny a ostružiny stačily na ozdobení celého koláče po jeho obvodu.

Střídání ovoce, ani přes moji snahu u nás doma nebylo povoleno:) Měli jsme tedy na výběr ostružinový nebo malinový koláč. Rybíz a borůvky jsme na pánvi trochu povařily s cukrem, nalily na koláč a nechaly v lednici přes noc odpočinout.

Ráno koláč zmizel skoro beze stopy. Byl výborný, a postup tak jednoduchý, že jej zvládnou připravit s minimální pomocí i ti nejmenší kuchaři.

Další informace o nabídce české značky DIONE najdete na jejich webu. Docela mě překvapily i další produkty DIONE, které jsem měla možnost vyzkoušet. SOMBRERO (velká směs zeleniny) i ZELENINA NA MÁSLE budou teď moje nové #zkratky3dmatky. Možná nejsou úplnou novinkou, ale pro mě ano. Budu muset aktualizovat uložené online nákupní košíky, protože jinak se při nákupech točím ve stejném kole a v zájmu zachování rychlosti nakupuju pořád stejné položky. A zrovna tohle by byla škoda minout. Ideální na situace, kdy tu všichni mají strašně velký hlad, a to poslední co chci je čistit a krájet zeleninu.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tyto recepty.

Leave a Comment