ŘÍKADLA PRO DĚTI

Tahle půvabně ilustrovaná knížka říkadel a básniček mě vrátila ve vzpomínkách do školních lavic a nachla obě moje dcery (6 a 10 let). Pojďte nahlédnout. Letos na jaře už vyšlo její druhé vydání.

MISTR SPORTU SKÁČE Z DORTU

Útlá knížečka obsahuje rozverné průpovídky, písničky, říkadla i rozpočítavadla. Některé z nich jsem jako dítě znala, vzpomněla jsem si na ně však až díky této knize.

Lidový humor, který si nebere servítky

Jan Nejedlý tyto rýmovačky léta sbíral a Jaromír Plachý je ilustroval stylem, který moje dcery opravdu baví.

Rýmovačky jsou uspořádané od nejjednodušších až po složitější. Navíc jsou rozděleny i tématicky. Najdete zde mimo jiné i škádlivky pro chlapce i dívky, výchovné básně či povídání bez konce.

Oficiálně jsou určeny dětem předškolního věku i žákům základní školy. Řadu z nich určitě ocení i mladší děti, neboť většinu rýmovaček si velmi rychle zapamatují.

Nepřekvapilo mě nadšení šestileté dcery, překvapila mě s jakou chutí knihou listovala i dcera desetiletá. Vzala si ji i na atletické soustředění, aby v odpoledním klidu mohla číst kamarádkám.

Podrobnější info o knize Mistr sportu skáče z dortu najdete na stránkách nakladatelství Meander. Pojedete-li na Vyšehrad, rozhodně doporučuji zastávku v jejich malém knihkupectví. Víte, že zde pravidelně pořádají zajímavé akce pro děti? Nejbližší je stavění domečku pro myšáka Sama a myšku Julii. Více info na FB – TADY.

My tam budeme, neboť i poslední kniha o abecedě moji předškolačku nadchla.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte si uložit tento článek.

Leave a Comment