O LESE PRO DĚTI

Hledáte příběh, který dětem přiblíží les a přírodu? Pojďte nahlédnout.

Kniha Víš, kde jsou děti stromů? je první ilustrovanou knihou Petera Wohllebena. Chcete-li zjistit, jak vypadají děti stromů směle nahlédněte do knížky a přečtěte si spolu s dětmi tento příběh. Výlet do lesa s dětmi pak bude mít další důvod či cíl – získané informace z příběhu si děti rozhodně budou chtít ověřit.  

Víš, kde jsou děti stromů?
Více info na odkazu ↑ ↑

Knihu jsem četla s předškolačkou, s ohledem na velikost písma je pro samostatné čtení vhodná spíše pro pokročilejší čtenáře. Samotné ilustrace mě osobně neoslovily, ale moje dcera nemá žádné výhrady.

Víš, kde jsou děti stromů?
Víš, kde jsou děti stromů?

Opravdu oceňuji, že nechává prostor pro zamyšlení a podněcuje k diskusi při společném čtení. Příběh je přečtený za jeden večer, ale k samotnému tématu se s dětmi vrátíte hned při následujícím výletu. Děti stromů zcela jistě v lese budeme hledat i my.

Víš, kde jsou děti stromů?

Mám jeden výtisk i pro jednu čtenářku, stačí jediné – poslat inspiraci pro život s dětmi dál do světa.

SOUTĚŽ – VÍŠ, KDE JSOU DĚTI STROMŮ?

Původní podmínky blogerských darovaček mi v této chvíli už nedávají smysl. Rozhodla jsem se je trochu upravit. Mám opravdu velkou radost, že blog čtete i bez masivního upozornění na FB či Instagramu.

Díky za Vaše návraty na blog.

Losovat budu jen mezi čtenářkami, které tady na blogu v komentáři pošlou dál do světa jakoukoliv inspiraci pro život s dětmi – tip na výlet, knihu, film či výstavu, akci či tvoření. Svou šanci na získání knihy můžete zvýšit, když přidáte více různých tipů.

Kvůli spamu musím každý komentář schválit. Na blogu se neobjeví ihned. Není výjimkou ani zpoždění 24 hodin.

Náhodný generátor čísel vybere 1 z Vás bez ohledu na to, zda jsme ve spojení na Facebooku či Instagramu.

Tipy pro život s dětmi můžete přidávat do 8.6.2019 do 12,00 hod. Následující den zveřejním obdarovanou v komentáři tohoto článku. Po obdržení adresy v ČR obratem zašlu.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento knižní tip. Další inspiraci pro aktivity s dětmi na téma les najdete i na naší nástěnce O LESE.

Víš, kde jsou děti stromů?

Knihu podle mého výběru pro čtenářky blogu věnovalo online knihkupectví Knihcentrum ve spolupráci s nakladatelstvím Kazda.

Nepřehlédněte další knižní tipy pro předškoláky:

http://3dmamablog.cz/2019/03/13/tukoni-jsou-zpet/
http://3dmamablog.cz/2019/02/15/zvirata/
http://3dmamablog.cz/2018/04/24/velka-kniha-o-strachu/

Soutěž byla zařazena do největšího českého katalogu soutěží o ceny České-soutěže.cz.

16 thoughts on “O LESE PRO DĚTI”

  1. Já se musím podělit tip o knihu Holčička a déšť, dostali jsme jí včera a okouzlila celou rodinu. 🙂 ( dcera 3 roky)

    Reply
  2. Co se týče akci, mám moc ráda akce Lesů Čr (na jejich webu vypsane), vzdy se neco nového dozvime, pak nedavna akce na Rané, kde je možno pozorovat sysliky a velké mnozstvi kvetin, plus uzasny vyhled. Hodne jezdime i do skanzenu Zubrnice, kazda akce je krasna a prinosna. Nesmím zapomenout na proběhlý Čajů fest v Ústí n.L., ideální zábava pro celou rodinu.
    Brzy se chystáme do lazni a loni nas nadchl Bludov a nejen jejich venkovní vodní herna.
    Co se týče knih, tak aktuálně u nas vede Stopy zvířat v životní velikosti a Dedecku, vyprávej, etiketa pro děti.
    Co se týče tvoření, tak ústecké muzeum ma pravidelně krasne akce pro deti, čtení a tvoření a také Hraničář a Dům umění v Ústí poradaji akce, ktere jsou ale bohuzel veřejnosti nedoceněné.
    Mohla bych pokračovat dlouho 😀 ale spíše ústecké akce.
    Jinak se chystáme do pražských muzeí (Zemedelske), zoo a botanické (zase 🙂 protože jednou nadherne)

    Reply
    • Zdravím a díky za tipy. Řadu z nich vůbec neznám, zrovna do Ústí se letos ještě budeme vracet, o existenci Hraničáře jsem netušila, nedoporučili jej ani v info centru, škoda. Bludov musím omrknout, zda nám náhodou nenavazuje na letní putování.

      Reply
  3. Tip na výlet – Písek Sladovna. Galerie hrou, kterou si užije jak prcek tak starší dítě.

    Reply
    • Posílám tip do centra Eden v Bystřici nad Pernštejnem. Vyplatí se tam určitě zajet na některou z akcí. 🙂 A taky doporučujeme ještě Dům přírody v Moravském krasu.

      Reply
  4. Nedávno jsme byli na výletě v Modré – je zde archeoskanzen a Živá voda – parádní podvodní tunel, odkud jdou pozorovat ryby plovoucí kolem nás.. V létě se tam dá i koupat a je zde i vybudovaná “Pratuří stezka” s výběhem rodinky praturů. Krásné prostředí a také se něco nového dozvíte..
    Knihy doporučuji od Svojtky, úžasné knihy od Petra Horáčka a hezké reálné obrázky má Infoa (Levné knihy např)…

    Reply
  5. U nás poslední dobou frčí karnevalové vyškrabávací masky, děti to moc baví. A nedávno jsem viděla, že se znovu prodává skákací guma, myslela jsem, že to nynější generaci už nic neřekne, ale holky to doma moc baví, učíme se různé sestavy, skákáme celá rodina a hýbeme se. =)

    Reply
    • Zdravím, my tam byli teď o Velikonocích na radu Jany z Sdětmivbaglu.cz, samotný Sloup nás nenadchnul, ale Cikánské údolí bez lidí ano. Samuelova jeskyně byla parádní, předškolačka pádila do kopce. Mám rozepsaný článek:)) Mrknu na Tvůj, sever teď bude náš častý cíl kvůli povinnostem, takže budeme spojovat s výlety.Díky za tip.

      Reply
  6. Zdravím,
    každému bych doporučila jet se podívat na “Veselý kopec” u Chrudimi.Stačí se jen procházet a pozorovat a zavede vás to do doby našich předků.Je to s obdivem,jak žili a jak se chovali k přírodě a moc toho k tomu nepotřebovali.

    Reply
  7. Kniha vypadá moc krásně, určitě je důležité, aby děti měli povědomí o našich lesích a krásné přírodě. Můj tip na výlet se týká oblasti Lipna, kde je na vrcholu lanovky úžasná Stezka korunami stromů, kde se děti podívají po okolí a navíc po cestě jsou různé otázky, které se týkají stezky a přírody. Hned kousíček od této stezky je Lesní království, kde je velké množství herních prvků ze dřeva od domečků přes lávky a různé prolézačky. Dají se tam krmit a hladit kozičky a je tam spousta věcí na poznávání.

    Reply
  8. Dobrý den, pokud máte rádi lesy a přírodu, doporučuji každoroční akci, kterou pořádají Vojenské lesy a statky na Libavé: https://www.vls.cz/akce/109
    Spousta zvířat a skvěle vymyšlených tématických soutěží.

    Reply
  9. Zdravím, náhodný generátor čísel vybral komentář Hanky V. Info o výhře jsem již poslala na email. Gratuluji.
    Díky všem za inspiraci.

    Reply

Leave a Comment