ZPÍVÁME A HRAJEME

Můžete s dětmi jen tak projít kolem piána na ulici? Já ne, to “naše” je na Masarykově nádraží v Praze a začátek písně “Rozvíjej se poupátko” zde díky mé nejmladší můžete slyšet minimálně 1x týdně.

Doma žádné piáno nemáme a nejspíš ani mít nikdy nebudeme. Díky nabídce online knihkupectví Knihcentrum.cz však mohla dcera otestovat malé piánko pro děti –  edici s lidovými písničkami. Nadšení bylo a je pořád veliké.

Tradiční notový zápis totiž u něj nahrazují barevná čísla, která odpovídají barvám kláves na piánku. Bez pomocí rodičů tak i předškoláci si mohou hrát a zpívat české lidové písničky.

PIÁNKO PRO DĚTI – ČESKÉ LIDOVÉ PÍSNIČKY

Ideální dárek pro předškoláky připravující se k zápisu do školy. S dcerou jsem absolvovala několik zápisů (měli jsme zájem o nespádové školy) a dceřin výběr písniček byl i díky tomuto piánku více než slušný. Její opakované domácí “koncerty” ji dodaly sebejistotu.

Piano pro děti
Podrobnější info na odkazu pod fotkou.

První písničky určitě zvládne i šikovné čtyřleté dítě znající čísla. Složitější písně u nás doma byly velkou výzvou i pro školáky. Není to zas tak jednoduché, jak to vypadá. Na seznamu je dvanáct lidových písniček, u nás nejoblíbenější je Beskyde, Beskyde. Nejspíš bychom si tam už  konečně měli naplánovat výlet.

Nemám hudební vzdělání ani si nejsem jista svým sluchem, ale piánko podle mého názoru hraje nad očekávání dobře. Já sama jsem příjemně překvapena, čekala jsem daleko horší zvuk. Nejspíš bude záležet na výrobci, neboť podobné piánko už měl kdysi dávno nejstarší a rozhodně takhle krásně neznělo.

Snaha zahrát celou píseň včetně druhé sloky bez chyby je ideální způsob jak rozvíjet soustředění a pozornost.

Více informací najdete na odkazu pod titulní stránkou. Cena je v této chvíli 279 Kč.

3dmamablog tip: Zvažujete-li pro svého předškoláka od září výuky hry na hudební nástroj na ZUŠ, je nejvyšší čas se porozhlédnout již teď. Zápisy pro příští školní rok probíhají už během května a června. Řada škol umožňuje zapsat již pětileté dítě.
► ► ►Seznam ZUŠ

Hledáte-li další tipy pro předškoláky, mrkněte na tyto knihy:

http://3dmamablog.cz/2019/03/26/pohadkove-basnicky/

http://3dmamablog.cz/2019/01/28/pribeh-ukryty-v-notach/

http://3dmamablog.cz/2018/12/12/malenka/

Leave a Comment